Rectorul Graur acuză „gradul precar de cultură politică existent în România”

Referitor la prevederea din noua lege a educației potrivit căreia funcția de rector este incompatibilă cu calitatea de demnitar, rectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, Adrian Graur, ne-a declarat că e „mai sănătos” așa, „având în vedere gradul precar de cultură politică existent în România”.

 

Astfel, rectorul este de părere că, în prezent, politicienii nu fac altceva decât „să-și dea la picioare”: „Pe nimeni nu-l interesează să construiască ceva”, a conchis rectorul.
Prof. univ. dr. Adrian Graur se află la al doilea mandat în această funcție, nemaifiind membru al unui partid din 2004.
Spre deosebire de amendamentul referitor la directorii de școală, care trebuie să aleagă între funcție și calitatea de om politic, amendament prins clar în proiect, cel care îi privește pe universitari a apărut și a dispărut misterios. La un moment dat, în varianta de lege postată la Guvern exista stipularea respectivă, dar lipsea în cea afișată pe site-ul Parlamentului. Ulterior, articolul de lege respectiv lipsea pe ambele variante, reapărând după o zi. Ca urmare, au existat rumori în Parlament, pe motiv că s-a modificat legea după asumarea răspunderii de către Guvern. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că nu știa de absența articolului, precizând că oricum acesta nu se aplică pentru mandatul în exercițiu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: