Pe cuvânt că n-am mai votat o dată !

Ca să poată vota de mai multe ori la alegerile prezidențiale, sucevenii vor trebui nu numai să riște grele sancțiuni penale, dar și să dea dovadă de multă inventivitate. Ministerul Administrației și Internelor pregătește pentru 22 noiembrie o serie de măsuri în stare să elimine fraudele electorale.

 

În primul rând, ștampilele cu care se va vota vor avea elemente proprii de identificare, respectiv anul și numărul secției de votare, astfel că niciuna nu va putea fi șutită și folosită în alte secții.
O altă măsură pregătită la prezidențiale va fi aceea că persoanele care nu se află în localitatea de reședință în ziua alegerilor vor putea vota numai în secții speciale amenajate exclusiv pentru cetățenii în tranzit, și nu pe liste suplimentare la orice circumscripție, cum a fost până acum. Mai mult, sucevenii ce vor vota în aceste secții speciale vor trebui să dea la fața locului și o declarație pe propria răspundere prin care, asumându-și sancțiunea penală, „mărturisește” că nu a mai votat în altă parte.
Aceleași secții speciale vor fi supravegheate cu camere video, înregistrându-se toate persoanele care intră la vot. Imaginile vor fi stocate pe DVD-uri și trimise la Autoritatea Electorală Permanentă, ca probe în cazul unor acuzații de vot multiplu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: