Asta e !

Reprezentanții firmei care lucrează în zona Albina din cartierul sucevean George Enescu motivau întârzierea în predarea la timp a obiectivului către municipalitate și prin aceea că au fost nevoiți să răscolească pământul pe bâjbâite, doar ghicind sau intuind de unde vin și unde se duc cabluri și țevăraie. Ei ar fi trebuit să aibă la dispoziție, cum s-a prevăzut și la încheierea contractului, hărți, schițe, desene ale amplasării infrastructurii subterane de orice fel aflată în zonă. Firesc, pentru a merge la sigur cu lucrarea specifică, dar și pentru a le proteja pe cele cu care n-aveau de-a face.

 

Dumitru TEODORESCU

Nu au primit asemenea documente, astfel că au frânt conducte de apă potabilă și, în câteva rânduri, au rupt cablurile electrice, lăsând locuitorii zonei vreme de ore bune fără apă potabilă și electricitate.
Și celelalte firme care au câștigat licitațiile pentru lucrările care au făcut din Suceava un oraș-șantier se plâng că nu întotdeauna au avut la dispoziție hărți, schițe etc. „Dar altădată fiecare lucrare avea o documentație completă și toată se păstra dacă nu la constructor, cu siguranță la beneficiar. Ce s-a întâmplat?”, l-am întrebat pe șeful unei asemenea firme, cu state de servicii și înainte de 1989. „Și constructorii, și beneficiarii inițiali au trecut după Revoluție prin succesive transformări sau unii chiar au dispărut. Au dispărut deci sau s-au rătăcit și acele documente. Chiar și de la fostul IRE, că tot l-ați lăudat într-o tabletă! Este exclusă deci vinovăția Primăriei, care nu putea opri o asemenea investiție doar pentru că s-a izbit de această problemă. Și încă ceva: și atunci, dacă puteai fenta autoritatea, o fentai, că așa-i românul. Se lucra după un proiect, dar volens-nolens, apăreau modificări în teren. S-o credeți dv. că acestea apăreau și pe planurile croite inițial!! Asta e. Dacă importam niște ingineri austrieci sau nemți…”.
Asta e!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: