După 20 de ani

Bursa zvonurilor dă drept sigură o tentativă a unor evaluatori de a dubla suma pe care cumpărătorii apartamentelor din deja celebrul bloc 22 de pe bdul 1 Mai din Suceava au plătit-o la încheierea contractului cu RAUCL, prin 1991. Astfel, într-unul din contractele (atenție, contract!) de vânzare-cumpărare încheiate atunci între RAUCL și o familie cumpărătoare se stipulează la punctul 2: „Prețul locuinței, conform procesului verbal nr…, din… este de lei 1.658.025 din care… Achitat comision 24502 chit… Scrisoare de credit… cu nr… pentru suma de 1.634.000 lei”.

 

Dumitru TEODORESCU

Contractul este semnat și parafat de părți. Numai că acum evaluatorii pretind că suma a fost calculată greșit atunci, că ea este în realitate dublă și că, în consecință, pentru a intra în posesia apartamentului cumpărat atunci și terminat după aproape 20 de ani, beneficiarul trebuie să mai plătească vreo 60.000 de lei!
Nu-i așa că nu vă mirați? Doar trăim în România.
În spiritul acestui gen de „respect” pentru cel ce a depus atunci o căruță de bani, trebuie înțeleasă și o altă găselniță. Cumpărătorul (așa-i trebuie!) a pierdut chitanța. Obține așadar acum câțiva ani un document de la urmașa de astăzi a fostei regii care certifică plata sumei „în data de… cu chitanța nr… în valoare de…, după cum figurează în registrul de casă, din data de…”. Funcționara de la primărie îi pretinde însă o copie după registrul de casă, clamând că o asemenea adresă poate fi și falsă!!!
Iată cum, trăind în România, s-a mai inventat o cale de a ne ocupa timpul…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: