Într-o săptămână

Dispare „zona crepusculară” din Mestecăniș

Mochlos a început lucrările de înlocuire a stratului de carosabil vinovat de zecile de accidente de pe drumul național din prejma Iacobenilor

 

Firma grecească Mochlos a început înlocuirea stratului de uzură de pe Mestecăniș, factori responsabili din cadrul societății asigurând că lucrările vor fi terminate în 7 zile și cerând Poliției Rutiere plasarea, în zonă, a indicatoarelor pentru limitarea vitezei de mers. Până acum a fost primenit 1,5 km de carosabil, săptămâna viitoare urmând a sosi, tocmai din Grecia, și parapetele de protecție contra prăvălirii în râpă.
Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur semnala că pe Mestecăniș, în apropiere de Iacobeni, din cauza aderenței reduse, pericolul de derapare este deosebit de mare, mai ales pe durata sezonului rece care se apropie. „În timpul precipitațiilor, acolo se creează o peliculă lucioasă, foarte periculoasă, lucru care nu este în regulă. Sigur, este și o problemă de trafic, și trebuie ca șoferii să nu se grăbească la mers. Însă, sunt prea multe accidente, 40 doar în ultima perioadă”, a reliefat șeful administrație județene, în cadrul întâlnirii de ieri cu actorii implicați în modernizarea DN 17.
Dl Flutur a pus în vedere că obligația constructorului este să lase lucrarea în siguranță, astfel încât aceasta să nu pună în pericol vieți omenești.
Oficialul Mochlos prezent la întâlnire a evidențiat că lucrările pe care le mai are de executat sunt tocmai cele privind siguranța traficului. Acesta spune că are bani numai pentru procurarea parapetelor de protecție și doar a 200 de tone de bitum, necesarul din acest din urmă produs fiind mult mai mare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: