Constructorii de pe DN 17 țipă după banii pe lucrările efectuate și neplătite

Colas amenință că, în situația în care nu-și primește banii, de la 1 octombrie va trage utilajele pe dreapta > Mochlos pune în vedere că, din cauza lipsei resurselor financiare, bagă în blocaj și firmele sucevene colaboratoare > Gheorghe Flutur le-a cerut operatorilor răbdare, de la începutul lunii viitoare urmând a fi disponibilizate fondurile necesare

SCCF Group Colas Iași ar putea înceta lucrările pe care le-a câștigat la licitație și le execută pe DN 17. Așa a arătat ieri, la comandamentul de la Palatul Administrativ, consultantul din proiect, care a spus că a primit o notificare prin care constructorul amintit amenință că, în situația când Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) nu-și va onora datoriile, de la începutul lunii viitoare va trage utilajele pe dreapta. „Dacă întârzierile la plată către constructor persistă și continuă, de la 1 octombrie acesta își suspendă lucrările”, a afirmat consultantul în cauză.

 

În același spirit, reprezentatul Mochlos a solicitat lui Gheorghe Flutur să facă demersuri pentru ca firma grecească să intre în posesia sumelor restante care îi sunt datorate, în prezent făcând intervenții din resurse proprii, și care nu le sunt suficiente. „Furnizorii cer avans și scrisoare de garanție, iar noi nu le putem asigura”, subliniază oficialul firmei Mochlos, menționând că societatea elenă are de încasat, de pe urma execuției din zona Dornelor, 3,9 milioane de euro. El a subliniat că, din cauză că nu a primit banii cuveniți, a pus în dificultate financiară unele firme sucevene cu care colaborează, precum Calcarul Pojorâta, Cominco Frasin și Loyal Suceava.
Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur a asigurat că, la începutul lui octombrie, Banca Europeană va mai elibera o tranșă din împrumutul guvernamental destinat modernizării drumurilor naționale și că, pe relația Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, vor fi disponibilizate drepturile restante. „Asigurăm constructorii că ne luptăm pentru asta. Ați mai lucrat în construcții și sunteți în cunoștință de cauză că plățile nu se fac imediat, dar eu știu că, de la 1 octombrie, CNADNR dă drumul la plăți. Deci nu este un interval prea mare care să vă facă să nu vă puteți desfășura”, le-a spus președintele Gheorghe Flutur constructorilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: