Căruțașii de pe DN 17 sunt vânați

Președintele Flutur cere ca accesul căruțașilor pe drumul modernizat să fie interzis cu desăvârșire, îndărătnicilor urmând a li se confisca animalul și atelajul

Duminică, primarii din comunele Șcheia, Stroiești, Ilișești și Păltinoasa vor face instrucție cu căruțașii din comunitățile pe care le păstoresc. Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean, le-a cerut edililor șefi să ia măsuri cu conducătorii de atelaje hipo care, deși au la dispoziție artere ocolitoare speciale, nu încetează să iasă în drumul modernizat DN 17.

 

Astfel, aceștia se expun personal la accidente, dar pun în pericol și pe ceilalți participanți la trafic. Șeful administrației județene a cerut ca la instruire să participe și agenți ai poliției rutiere, proprietarilor de căruțe urmând a li se explica despre noile reguli și restricții de circulație, precum și a li se face cunoscute sancțiunile pe care le riscă. Dl Flutur le-a solicitat primarilor să impună căruțașilor să-și monteze numere de înmatriculare locale, aceștia urmând să poarte, de asemenea, veste reflectorizante. Totodată, președintele Consiliului Județean a făcut apel la rutieriști să-și facă treaba, mergând chiar până la confiscarea animalelor și atelajelor cu care se iese pe DN 17.
Șeful executivului județean a anunțat că va participa la un control efectuat împreună cu primarii și agenții de circulație, considerând că, din moment ce li s-a pus la dispoziție o alternativă, accesul căruțașilor pe drumul modernizat trebuie interzis cu desăvârșire. „Faceți o ședință publică cu căruțașii și puneți-i pe toți să semneze că își asumă cele ce li se aduce la cunoștință. Prelucrați-le traseele pe care trebuie să le urmeze și regulile de respectat, pentru că, altfel, li se iau și calul, și căruța”, a subliniat Gheorghe Flutur, insistând și pe montarea indicatoarelor de interdicție corespunzătoare.
Pe de altă parte, primarii spun că agricultorii cer îngăduință măcar pentru toamna aceasta, astfel încât să-și poată duce recolta adunată, din pe câmp în propriile hambare. Și aceasta deoarece, de regulă, drumul de căruțe presupune un ocol destul de important.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: