În apropierea campaniei electorale

Târgurile produselor agricole, teren de luptă politică între „coalizații” județeni de la PD-L și PSD

Partenerii de la PSD nu vor să mai fie vioara a doua în coaliție și să nu facă altceva decât să joace așa cum le cântă liderul județean al PD-L, Gheorghe Flutur > Războiul de guerilă este purtat prin intermediul directorilor instituțiilor deconcentrate și al șefilor administrației județene sau celor locale

Anul acesta „Târgul lăptarilor” se va organiza pe 18 octombrie, anunță directorul coordonator al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Ștefan Indianu. Șeful primei instituții agricole a județului ține să dezmintă zvonurile conform cărora această manifestare de tradiție nu se va mai ține, menționând, însă, că evenimentul nu avea loc pe 4 octombrie, așa cum a anunțat primarul de Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Șerban.

 

Ștefan INDIANU

Intervenția vine după ce edilul-șef al municipiului de sub poalele Rarăului, localitate care a găzduit an de an festivalul, s-a plâns că Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală nu intenționează să susțină financiar manifestările din 2009. Prilejul este folosit de Ștefan Indianu, directorul coordonator al DADR, pentru a-l pune la punct pe șeful administrației locale câmpulungene, reamintindu-i lui Gabriel Constantin Șerban că Primăria Câmpulung Moldovenesc este doar colaborator, și nu organizator al acțiunii. „Toată lumea a înțeles că Festivalul lăptarilor nu va avea loc. Manifestarea se va ține, dar nu pe 4 octombrie, așa cum vrea cineva. Ei vor să facă acest festival la începutul lui octombrie. Însă precizăm că, prima și prima dată, Direcția pentru Agricultură este organizatorul, iar colaborator Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc”, explică Ștefan Indianu, adăugând că a trimis o scrisoare de înștiințare lui Constantin Gabriel Șerban, „că poate dumnealui nu știe despre acest lucru”.
În ultima perioadă, târgurile județene ale produselor agricole au devenit teren de luptă politică între organizațiile sucevene ale PD-L și PSD, războiul de guerilă fiind purtat prin intermediul directorilor instituțiile desconcentrate și al șefilor administrației județene sau celor locale.
Astfel, ca replică la „Târgul de toamnă”, organizat de Asociația „Produs în Bucovina” și Consiliul Județean (PD-L), anunțat de către șeful executivului județean Gheorghe Flutur pentru perioada 25-27 septembrie, conducerea PSD a Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a venit cu „Zilele agricultorului sucevean”, din intervalul 2-4 octombrie.
Evident este faptul că partenerii de la PSD nu vor să mai fie vioara a doua în coaliție și să nu facă altceva decât să joace așa cum le cântă liderul județean al PD-L, Gheorghe Flutur. „<> se vrea o manifestare care să reunească toate ramurile agriculturii. Să nu mai fie târguri ale mărului, cartofului, lăptarilor și altele. Pentru că facem târguri și festivaluri la care lumea merge doar la mâncat mici și la băut un șpriț. Vrem să facem ceva din care cu toții să aibă de învățat”, a evidențiat șeful DADR, social-democratul Ștefan Indianu. Poziția celor de la PSD pare să fie motivată și de faptul că, recent, primarul de Câmpulung Moldovenesc s-a declarat simpatizant PD-L, ei temându-se că „Târgul lăptarilor” ar putea fi „confiscat” politic de Gheorghe Flutur, în interesul electoral al candidaturii lui Traian Băsescu la președinția României.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: