„Protocolul” de la Suceava ținut în viață de nunți, cumetrii și parastase

Din averea Sucursalei de Reprezentare și Protocol Suceava din cadrul Regiei Autonome „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” au rămas doar trei obiective: Casa de Oaspeți din apropierea parcului Brădet, Pensiunea „Palas” din Slănic Moldova și complexul „Gloria” cu hotelul și restaurantul, de lângă Palatul Administrativ. „Cât va exista pe lângă instituțiile statului și partea de protocol, va exista și Regia”, a declarat noul șef al RAAPPS Suceava, mr. (r.) Viorel Cucu, al doilea fost cadru militar la rând care a preluat această funcție.

 

CASA DE OASPEȚI SUCEAVA

Vila de la Slănic închiriată, ferma „Brădet” și pădurile făcute bucăți, vândute sau date „moca”

Vila „Palas” de la Slănic Moldova, cochețică și intimă, ca orice clădire cu același scop construită demult din banii ”partidului unic” are doar 16 locuri de cazare și alte 80 în sala de mese. Pensiunea mai există la Regie doar pe hârtie „producând” numai chirie, pentru că a fost închiriată unui agent economic care o administrează în legea lui.
Nu există sucevean cu ștaif să nu fi intrat măcar la un „coktail” organizat la nivel înalt în Casa de Oaspeți Suceava.
Construită cu aceeași capacitate obsedantă, 16 locuri la somn și 80 de locuri în sala de mese, această locație de protocol select a Sucevei a rezistat eroic ofensivelor de preluare din partea administrației locale sau a tentativelor de vânzare în fiecare an când statul avea nevoie de bani. A rămas însă, la fel de cochetă, intimă și valoroasă, dar singură în mijlocul livezilor de meri și pădurilor care au aparținut cândva tot RAAPPS Suceava. „Casa de Oaspeți trebuie conservată în scopul pentru care a fost construită. În acest sens, acum mai bine de o lună am făcut demersuri pentru trecerea ei din domeniul privat în cel public, regim ce va permite folosirea ei în scopuri stricte. Sunt în Casă covoare lucrate manual, candelabre din sticlă de Murano, obiecte de valoare, nu o putem lăsa spre folosința oricui”, a declarat Viorel Cucu.
Cele 35 de ha ale fostei fermei pomicole „Brădet” însă cu clădiri, birouri și magazii, hala de preparare, beci legume si fructe s-au împrăștiat care încotro, vândute la licitație persoanelor fizice și juridice. Cinci hectare au fost cedate gratuit prin Hotărâre de Guvern,

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI