Iarba-elefantului poate scoate TERMICA din criză !

O firmă austriacă intenționează să investească la Suceava în construcția unei centrale termice de mari dimensiuni care să asigure agentul termic necesar municipiului reședință de județ, folosind biomasa, din lemn mărunt sau din culturi de iarba-elefantului.

 

Termica Suceava

Surprinzătorul anunț a venit din partea președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a declarat joi, într-o conferință de presă, că firma austriacă Kelag a făcut o ofertă autorităților sucevene de modernizare a CET Suceava (Termica) prin construcția unei centrale termice de mari dimensiuni care să folosească drept combustibil biomasa. Șeful executivului județean sucevean a spus că județul Suceava are suficiente resurse de lemn mărunt necesar pentru funcționarea unei asemenea centrale, lucru pe care Flutur l-a mai spus și cu alte ocazii. El a mai arătat că pentru asigurarea de biomasă în luncile inferioare ale râurilor Suceava și Siret ar putea fi înființate culturi specializate de

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: