Soldurile și promoțiile încalcă legislația de protecție a consumatorilor

Din 22 de agenți economici verificați de CJPC niciunul nu vindea “în clar” marfa cu preț redus

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Suceava a verificat recent un număr de 22 de operatori care practică vânzări de solduri și promoționale. Toți s-au ales cu sancțiuni pentru că, în proporție mai mare sau mai mică, fiecare a încălcat prevederile legale specifice acestui tip de comerț.

 

Printre cele mai frecvente nereguli a fost aceea că agenții economici nu afișează când a început și când se încheie perioada vânzărilor la preț redus. Nemenționarea acesteia lasă loc practicilor comerciale incorecte, cumpărătorul neștiind dacă într-adevăr cumpără marfă ieftinită sau una la preț real, pentru că a intrat în magazine după ce s-a încheiat perioada reducerilor. Nespecificarea acestei perioade s-a constatat la SC Eurotehnic SRL Rădăuți, punct de lucru Suceava, și la SC Janice SRL Suceava.
Alți comercianți nu menționează care sunt exact produsele reduse și, pentru că pe rafturi se găsește amestecată cu acestea și marfă la preț întreg, consumatorul se poate păcăli din nou. Cu aceste abateri au fost găsite punctele de lucru din Suceava ale SC International Connection SRL și SC Belmondo SRL Satu Mare.
Șase societăți comerciale cu desfacere în municipiul Suceava au fost găsite cu cea mai veche meteahnă în cazul vânzărilor la preț redus. Nu au scris pe etichete, în clar, să priceapă omul cu cât cumpără mai ieftin produsul, prețul vechi și prețul nou, conform ofertei promoționale. Din această categorie CJPC le-a menționat pe SC Criamagnum SRL București, SC Claunisino SRL Ilfov, SC Sedcomlibris SRL Suceava, SC Leonardo SRL Oradea, SC Dorexim SRL Rădăuți și SC Kenvelo România SRL București.
Comisarii CJPC au mai găsit în timpul verificărilor produse al căror preț era scris pe etichete cu litere mici, șterse, greu de identificat de cumpărător.
Consecințele neregulilor constatate au fost oprirea temporară de la comercializare a unor produse în valoare de 72.393 de lei și amenzi în valoare totală de 45.000 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: