Raportor pe două teme

Europarlamentarul PD-L de Suceava, Petru Luhan a fost numit raportor al popularilor europeni în Parlamentul European pentru „Rețeaua de alertă privind infrastructurile critice” și „Utilizarea tehnologiei informațiilor de către serviciile vamale”.

 

Conform declarațiilor oferite marți de europarlamentarul sucevean, „infrastructurile critice” se referă la facilitățile a căror perturbare sau distrugere ar avea un impact grav asupra sănătății și siguranței cetățenilor sau asupra funcționării eficiente a guvernelor, cum ar fi infrastructura din transporturi și distribuție, energie, utilități, sănătate, aprovizionarea cu produse alimentare sau infrastructura din comunicații. „Pentru a proteja această infrastructură de eventuale atacuri teroriste sau dezastre naturale, Comisia Europeană a propus Consiliului să creeze o rețea de alertă privind infrastructurile critice. Această rețea ar trebui să funcționeze ca un forum electronic care să permită schimbul de informații între statele membre și să includă posibilitatea unei funcții suplimentare de alertă rapidă”, a mai spus Petru Luhan. El a ținut să precizeze că un astfel de sistem funcționează în Statele Unite ale Americii încă din anul 2003.
Petru Luhan a menționat că, în ceea ce privește al doilea raport de care se va ocupa, acesta va avea ca obiectiv crearea unui sistem de informații al vămilor pentru a preveni, cerceta și urmări încălcările grave ale legilor naționale în domeniul vamal, prin accesul mai rapid la informații și prin cooperarea administrațiilor vamale ale statelor membre. „Sistemul va centraliza o bază de date care va fi pusă la dispoziția fiecărui stat membru. Aceasta va conține date organizate pe următoarele categorii: marfă, mijloace de transport, întreprinderi, persoane, tendințe de fraudă, obiecte reținute, interzise sau confiscate”, a spus Petru Luhan.
Europarlamentarul Petru Luhan este membru titular în Comisia pentru Dezvoltare Regională și membru su-pleant în Comisia pentru Libertăți Civile și în Sub Comisia pentru Securitate și Apărare.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: