Atenție, cerbilor !

Primii vânători străini intră azi în pădurile de la Cârlibaba

Aproape 30 de vânători cehi, germani și austrieci sunt dispuși să plătească între 1500 – 8800 de euro pe un exemplar de cerb vânat în pădurile județului Suceava

 

Primii vânători străini de cerbi au intrat astăzi „cu pușca la ochi” în pădurile Direcției Silvice Suceava.
Grupul, format din trei vânători din Cehia, deschide efectiv sezonul de vânătoare la cerbi de trofeu și cerbi de selecție „made în Suceava”, fiind repartizați într-o zonă mai friguroasă a județului, în pădurile de la Cârlibaba. „Sunt vânători serioși, adevărați, care au venit într-adevăr să facă treabă, prima dovadă fiind că și-au rezervat pentru vânătoare nu mai puțin de 8-9 zile. Vor sta la noi până pe 25 septembrie”, a declarat Cristi Tomniuc, șeful Biroului Vânătoare din cadrul Direcției Silvice Suceava.
Cei mai mulți pasionați de vâ-nătoare vor veni însă în județ, din Germania și din Austria, în preajma datei de 20 – 21 septembrie, și niciunul nu va sta mai puțin de 5 zile, având la dispoziție vânat din ocoalele silvice Marginea, Vatra Dornei, Broșteni, Pojorâta, Moldovița, Brodina, de la Codrii Voievodesei până la Crucea.
Și nu sunt puțini cerbi și căprioare în județul Suceava. La un efectiv evaluat în primăvară la peste 2200 de cerbi și căprioare, cota de recoltă a sezonului de anul acesta a fost chibzuită la un număr de 93 de exemplare, dintre care 43 masculi. „Bătaia” va fi însă pe cei 21 de cerbi de trofeu, cei care fac adevărata mândrie a vânătorului.
Sezonul de vânătoare la cerbi de trofeu a început pe data de 10 septembrie și va ține până pe 15 noiembrie. Cel la cerbi de selecție a început la 1 septembrie și va fi mai lung, până pe 15 decembrie.
Anul acesta s au anunțat la Direcția Silvică Suceava aproape 30 de vânători străini, deocamdată, și doar 2-3 români, amatori de cerbi și căprioare crescuți în codrii Bucovinei.
Fiecare dintre ei are de plătit Direcției Silvice Suceava o taxă cuprinsă între 1500 și 8800 de euro de exemplarul vânat.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: