Din cauză că profesorii nu s-au prezentat la școală

Posturi neocupate în școli sucevene

Și în acest an școlar vor fi dascăli necalificați în unele școli din județ, în localități mai izolate, dar și din cauză că unii suplinitori calificați au refuzat să se prezinte la post din diverse motive.

 

Șeful IȘJ Suceava, Petru Carcalete, a informat ieri că o situație clară a profesorilor necalificați va fi prezentată la sfârșitul lunii, dar că oricum numărul este mai mic față de anul trecut. El a spus că situații în care profesorii nu s-au prezentat la posturi sunt la școlile din Arbore și Manolea. “Unii nu s-au prezentat la post fiindcă nu le convine. Va trebui să angajăm pe cineva care s-ar putea să fie necalificat. Cred că anul acesta vom avea un număr mai mic de necalificați, dar vom ști la sfârșitul lunii”, a declarat Petru Carcalete. El a mai precizat că profesor necalificat nu înseamnă că respectivul nu are studii, ci doar că are altă specializare decât cea a postului respectiv.
Reamintim că în învățământul preuniversitar sucevean au fost vacante anul acesta 355 posturi titularizabile și 651 netitularizabile.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: