Grădinițele particulare, o modă în județ

Inspectorul general-adjunct Vasile Monacu a declarat ieri că apariția unor grădinițe particulare a devenit la modă și în județul nostru și a adresat părinților rugămintea ca atunci când își dau copilul la o unitate de învățământ particulară, să se intereseze dacă aceasta are acreditare sau măcar aviz de funcționare.

 

Dl Monacu spune că aceasta este o problemă foarte importantă, în condițiile proiectului legii Educației, care prevede că grupa pregătitoare de la grădiniță face parte din cei 11 ani de școală obligatorie. “Dacă nu au acreditare sau aviz de funcționare, documentele de absolvire a unui ciclu de învățământ nu vor fi valabile. Sunt din ce în ce mai multe grădinițe particulare și este loc și bine să apară, dar trebuie acreditate. Este o rugăminte pe care o adresez părinților să verifice aceasta, astfel ca la finalul unui ciclu de învățământ să nu fie puși în situația semnalată la un moment dat la Universitatea “Spiru Haret”.
Potrivit IȘJ, recent a fost deschisă în Obcine o grădiniță particulară, despre care s-a aflat din întâmplare, acesta nesolicitând avizul IȘJ, primul pas care precede demersurile de acreditare către ARACIP.
În județul Suceava, funcționează în prezent 9 grădinițe particulare, 3 școli de învățământ primar, 2 școli gimnaziale și 6 licee, plus o școală de arte și meserii.
„Unele funcționează cu autorizație de încredere, altele sunt acreditate. Ele pot fi acreditate oricând, de la o zi la alta, după evaluare. De exemplu, azi a primit acreditare Centrul de Studii „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Dacă m-ați fi întrebat ieri, v-aș fi spus că unitatea nu e acreditată. Situația se schimbă de la o zi la alta” a conchis adjunctul Monacu.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: