La Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”

Expoziție de carte „București – 550”

Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” celebrează împlinirea a 550 de ani de la prima atestare a capitalei României, București.

 

Se știe că la 20 septembrie 1459, într-un document, domnitorul Vlad Țepeș confirma o donație făcută unor mici feudali. Între 14 și 21 septembrie, atât Bucureștiul, cât și instituțiile de cultură ale României sunt în sărbătoare.
Expoziția de carte intitulată „București – 550” a fost deschisă luni, 14 septembrie, în una dintre galeriile bibliotecii. Ea adună volume monografice, ediții geografice și istorice, documentare și culturale dedicate Bucureștiului în ultimii 40 de ani.
Expoziția își propune să atragă atenția asupra importanței culturale a capitalei României, insistând pe conturarea punctuală a Bucureștiului profund. Ea adaugă scopului de celebrare pe acela de informare. Există, între altele, lucrări dedicate muzeelor, bibliotecilor, instituțiilor de cultură și instituțiilor de învățământ superior bucureștene.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: