La Torino

Expoziția fotografică „Bucovina – țara pădurilor de fagi”

Expoziția fotografică „Bucovina – țara pădurilor de fagi”, organizată la Torino de către Asociația Culturală Bucovina, în colaborare cu Complexul Muzeal Bucovina din Suceava, Primăria orașului Torino și Biblioteca Civică din Torino, ai căror reprezentanți au vizitat Suceava vara acesta, a ajuns – de la inaugurarea sa, în 13 iunie 2009, la Mausoleo Della Bela Rosin Torino, și până azi – la un număr record de vizitatori – 3000.

 

Vizitatorii de toate vârstele, toate categoriile sociale și de diverse naționalități au rămas plăcut impresionați de frumusețea locurilor prezentate și de calitatea organizării. Închiderea oficială a expoziției va avea loc pe 27 septembrie în cadrul unui program artistic care va cuprinde un moment literar dedicat literaturii române, cu ocazia „Zilei internaționale a lecturii” și un program de muzică și dansuri tradiționale susținut de grupul moldavo-român „Hora Basarabiei” și de grupurile italiene „Laboratorul folk” și „Taranta Calabra”, cel din urmă participant în acest an la festivalul internațional „Arcanul”, de la Rădăuți.
În încheiere va fi oferit un bufet cu produse tradiționale românești și vor fi acordate, prin tragere la sorți, premii constând în broșuri cu mănăstirile din Bucovina, puse la dispoziție de Asociația Bucovina, și două bilete de avion (dus-întors) Milano-Iași, puse la dispoziție de compania aeriană Malev Hungarian Airlines.
Expoziția își va deschide din nou porțile în luna noiembrie, într-un alt spațiu, pus la dispoziție de către Biblioteca Culturală Centrală din Torino, la inaugurare urmând a participa și domnii Constantin-Emil Ursu, directorul Complexului Muzeal Bucovina, și Daniel Hrenciuc, directorul coordonator al Direcției Județene pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național Suceava. (V. PĂTRĂUCEAN)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: