Maratonul primarului

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut ieri o cursă maraton pe străzile aglomerate ale Sucevei, pentru a participa la festivitățile de deschidere a noului an școlar în șase unități de învățământ. Este vorba despre Șc. Gen. Nr. 9 „Ion Creangă” din cartierul Obcini, Șc. Gen. nr. 8 din George Enescu; Școala Filadelfia din cartierul Zamca; Șc. Nr. 7 din Ițcani; Șc. Nr. 11 din Burdujeni și grădinițele “123” și „Prichindelul”, din Burdujeni.

 

Având experiența anilor precedenți (cinci la număr), edilul-șef nu a ratat ieri dimineață startul și, în jurul orei opt, a plecat de la sediul primăriei spre Școala Generală nr. 8. Aici a poposit doar câteva minute, timp în care le-a urat cadrelor didactice, copiilor și părinților prezenți la festivitate un an școlar cât se poate de bun.
Ion Lungu și-a continuat cursa, făcând cea de-a doua oprire la Școala Generală Nr. 9 „Ion Creangă”, unde a tăiat panglica inaugurală a sălii de sport, singura din cartierul Obcini. Șeful administrației publice locale a sosit aici însoțit de adjunctul Inspectoratului Școlar, Virginel Iordache și de directorul Casei Corpului Didactic, Dan Mărgineanu.
Conducerea acestei școli le-a organizat celor trei musafiri, spunem noi cu greutate, o primire ca la nuntă. Nu au lipsit baloanele, iar cei mai mici dintre elevi au fost puși să facă un pod cu buchetele de flori, pe sub care, după tăierea panglicii, au trecut reprezentanții administrației locale. „Avem acum o sală de sport modernă. S-a născut cel mai greu, dar este una dintre lucrările mele de suflet” a declarat primarul Sucevei, în careul organizat în incinta sălii.
Prezent și el la deschiderea de an școlar la Școala „Ion Creangă”, adjunctul IȘJ Suceava, Virginel Iordache, a subliniat importanța momentului, refuzând să vorbească însă despre “chinurile facerii sălii de sport”. “Vreau să urez sănătate copiilor, și să aibă rezultate bune. Sănătate urez și profesorilor și să aibă multă răbdare”, a spus Virginel Iordache.

“Plombarea” terenului de sport al Școlii Generale Nr. 7

Tot ieri, primarul Ion Lungu, le-a promis elevilor Școlii Generale Nr. 7 din Ițcani că, până la sfârșitul toamnei, le va acoperi “craterele” din asfaltul terenului de sport. Ion Lungu a fost forțat de împrejurări să-și ia acest angajament, întrucât în timp ce le vorbea părinților, copiilor și profesorilor prezenți la festivitatea de deschidere a noului an școlar despre banii pe care municipalitatea i-a investit în învățământul sucevean, cele două gropi din asfalt, cu diametrul de peste un metru îi “zâmbeau sfidător”…

Politicienii au fost (și nu au fost) prezenți

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: