Din ciclul cum se pierde un fotbalist de valoare la Suceava

Roman avea contract cu Cetatea până în 2008!

Jucătorul nu avea însă negociate și drepturile financiare pentru sezonul 2007-2008. Fostul președinte Dumitru Moldovan spune că nu a făcut asta, pentru că antrenorul de atunci și de acum al Cetății, Ioan Radu, nu i-a dat de înțeles că Roman ar fi un fotbalist de mare perspectivă și că ar fi existat riscul de a fi plătit un jucător care nu ar fi fost promițător la vremea respectivă!

 

Dumitru MOLDOVAN

Ioan RADU


Chiar dacă joi oficialii echipei FC Brașov au negat faptul că ar fi plătit 120.000 de euro în schimbul transferului jucătorului Mihai Roman de la Cetatea Suceava la actuala grupare de Liga I, suspiciunile asupra acestei mutări nu s-au încheiat.
Ieri am intrat în posesia Convenției civile a jucătorului Mihai Roman, asta după ce joi fostul președinte al Cetății a promis că va aduce la club toate actele de la firma de contabilitate cu care a colaborat FC Cetatea pe timpul mandatului său. Moldovan i le-a predat înlocuitorului său, Ciprian Anton, care, după ce a citit contractul lui Roman cu FC Cetatea, a spus că Dumitru Moldovan este în culpă în legătură cu plecarea fotbalistului la Brașov din postura de jucător liber.
„Actele pe care le am în față îl incriminează în mod cert pe Dumitru Moldovan. Nu există nicio clauză de renegociere în contractul lui Mihai Roman, astfel că jucătorul mai era legat pentru încă un an de Cetatea, până în 2008. Roman a plecat însă în 2007 la Brașov ca jucător liber și nu știu să vă spun în ce condiții a ajuns în această postură”, a declarat Ciprian Anton.
Convenția civilă încheiată între jucătorul Mihai Roman și clubul FC Cetatea, dovedește că actualul internațional pentru care se bat marile cluburi din țară era sub contract cu Cetatea Suceava până la data de 30.06.2008, el plecând la FC Brașov în vara lui 2007.
Dacă s-au dat banii, și Bucovina Rădăuți ar trebui să primească 10% din suma transferului
Tot ieri am intrat și în posesia acordului de transfer al clubului Bucovina Rădăuți, echipă de la care Roman a venit la Cetatea la data de 1 iulie 2005, în acesta stipulându-se clar că Mihai Roman este cedat definitiv la FC Cetatea, dar în cazul în care ar fi plecat la o altă echipă, Buco-vina Rădăuți ar fi trebuit să primească un procent de 10% din suma transferului. Cum însă jucătorul a ajuns la Brașov din postura de liber de contract, și CSM Bucovina Rădăuți a rămas cu buza umflată.

Moldovan: “Roman era jucătorul Cetății până în 2008, dar în 2007 nu a venit să-și negocieze contractul pentru sezonul 2007-2008. A fost învățat de alții cum să devină liber”

Contactat telefonic, fostul președinte al Cetății, Dumitru Moldovan, a precizat că, într-adevăr, jucătorul Mihai Roman avea contract cu FC Cetatea până în 2008, însă în convenția civilă semnată de jucător pe 4 august 2006 au fost stipulate condițiile financiare doar pentru sezonul 2006- 2007.
“De unde să știm noi că Roman avea să crească atât de mult în valoare în sezonul 2006-2007? În vara lui 2007, trebuia să negociem contractul lui pentru sezonul 2007-2008. Pe 7 iunie 2007 a venit la mine și i-am achitat 2000 de euro și a ajuns cu banii la zi. Ulterior am stabilit ca, înaintea începerii pregătirilor pentru sezonul 2007-2008, el să vină să negociem contractul său, pentru că aveam de gând să-i ofer cel mai mare contract dintre jucătorii de atunci de la Cetatea. El însă a fost învățat de alții cum să devină liber de contract și nu am mai avut cum să-l ținem”, a declarat Moldovan, care a spus că a luat decizia de a nu scrie pe convenția civilă drepturile bănești ale jucătorului și pentru sezonul 2007-2008, deoarece clubul ar fi ieșit în pierdere dacă Roman nu ar fi confirmat.

Contre între Ioan Radu și Dumitru Moldovan. Nu are Radu “ochi” la jucători? Radu spune că Moldovan e de vină că nu i-a făcut lui Roman un contract beton. În replică, Moldovan a precizat că Ioan Radu nu a intuit creșterea în valoare a fotbalistului

În apărarea sa, Dumitru Moldovan a spus zilele trecute că s-a consultat și cu antrenorul Ioan Radu când a decis să treacă în convenție drepturile financiare ale lui Roman doar pentru un sezon. Moldovan a precizat că antrenorul Radu nu avea la vremea respectivă o părere foarte bună despre Roman și nu a primit nicio sugestie din partea acestuia pentru a-l lega contractual pe jucător de Cetatea pentru o perioadă mai lungă de timp.
„Domnul Moldovan să-și aducă aminte că Roman a fost trimis o singură dată la Liteni, după meciul din Cupa României cu Sportul Studențesc, când nu a avut o prestație tocmai reușită. Însă la meciul echipei „satelit” a fost cel mai bun jucător de pe teren și m-a forțat astfel să-l readuc la prima echipă, acolo unde în doar câteva etape a devenit un jucător de bază. Roman devenise un jucător important pentru noi, așa că Dumitru Moldovan nu mai avea nevoie de vreo altă referință pentru a-i face un contract beton. Cred că trebuia să se asigure în acest sens din timp, pentru că Roman fusese ofertat de FC Vaslui încă din vara anului 2006, adică cu un an înaintea plecării la Brașov”, a precizat tehnicianul Cetății.

Roman: “Am ajuns la Brașov după ce am fost declarat de FRF liber de contract”

Însuși Mihai Roman a explicat cum a devenit jucător liber de contract, mărturisind totodată că nu are cunoștință despre vreo sumă de transfer plătită pentru el de FC Brașov către Cetatea Suceava:
“La Cetatea aveam un contract pe care-l renegociam la sfârșitul fiecărui sezon. Faptul că echipa a retrogradat la finalul ediției de campionat 2006-2007, m-a făcut să mă gândesc serios la plecare, mai ales că nu duceam lipsă de oferte. Este adevărat că am primit o ofertă și de la FC Vaslui, însă am decis să nu merg acolo după ce am primit unele sfaturi de la diverși jucători legitimați la respectiva grupare. Cu ajutorul unui avocat, am reușit să devin jucător liber după încheierea sezonului 2006-2007 și am semnat imediat cu FC Brașov. Legat de suma de transfer, sunt probleme care mă depășesc. Eu atât știu, că am ajuns la Brașov după ce am fost declarat de FRF liber de contract”, a declarat Roman.
Președintele Brașovului, Dinu Gheorghe, spune că îi prevăzuse lui Roman un viitor strălucit încă de când l-a adus de la Cetatea Suceava. “Roman a fost declarat liber de contract și apoi a semnat cu Brașovul. L-am văzut demult și mi-a plăcut foarte mult ca fotbalist. Părea firav, dar foarte vânos. Ulterior, i-am cunoscut familia, am văzut ce fel de om e și i-am făcut ofertă să vină la Brașov. Nu am niciun motiv să cred că nu va continua ascensiunea”, a spus Dinu Gheorghe pentru Pro Sport.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: