La Suceava va funcționa un centru național de informare turistică

Valoarea totală a investiției se ridică la 1,67 milioane lei, lucrările la clădirea de 112 de metri pătrați durând 4 luni și jumătate

 

La Suceava va funcționa un centru național de informare turistică. Aleșii județeni, întruniți ieri în ședință extraordinară, au aprobat indicatorii tehnico-economici și documentația aferentă proiectului „Centru național de informare și promovare turistică” care va fi promovat în vederea obținerii unei finanțări nerambursabile în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului”, Domeniul de intervenție „Promovarea potențialului turistic și crearea infrastructurii necesare, în scopul creșterii atracției României ca destinație turistică”. Valoarea totală a investiției se ridică la 1,67 milioane lei, lucrările la clădirea de 112 metri pătrați durând 4 luni și jumătate. Construcția de lângă Biblioteca Județeană „I.G. Sbiera” va avea demisol, parter și etaj, acestea găzduind o zonă de primire, spații pentru informare și expoziții, precum și mai multe birouri.
Potrivit vicepreședintelui executivului județean, Vasile Ilie, noul serviciu are ca obiective promovarea susținută a dezvoltării turistice, promovarea imaginii județului Suceava în țară și străinătate, realizarea de programe cu oficiile de turism din regiunile partenere din Europa, inițierea de investiții publice directe pentru restaurarea atracțiilor turistice cu grad ridicat de importanță, precum și identificarea resurselor turistice antropice și naturale cu valorificare redusă, în scopul introducerii acestora în circuit. „Necesitatea înființării unui centru de promovare și informare turistică este justificată de aplicarea unor politici raționale de dezvoltare și modernizare durabilă pe plan județean, în vederea eficientizării actului de administrare a resurselor turistice”, subliniază Vasile Ilie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: