Cec fals, dar urmărire penală – pe bune…

La propunerea IPJ Suceava, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a confirmat rezoluția de începere a urmăririi penale împotriva învinuitului Ioan M., de 47 de ani, din comuna Bosanci, pentru comiterea infracțiunii de emitere a unei file cec cu dată falsă și fără a avea la tras disponibil suficient (fapte prevăzute și pedepsite de art. 84, alin. 2 și 3, din Legea 59/1934).

 

În sarcina învinuitului, s-a reținut faptul că în data de 23.04.2009, în calitate de administrator al unei societăți comerciale din localitate, a emis o filă cec, pe care a fost consemnată drept dată a emiterii 26.04.2009, în valoare de 8000 de lei. În data de 28.04.2009, documentul bancar a fost refuzat la plată de către bancă, justificarea fiind „lipsă parțială de disponibil în cont”. Suma refuzată la prezentarea la plată a fost de 6049,38 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: