Porcii mistreți din Suceava au mare căutare în România

Direcția Silvică Suceava este pe cale de a face încă o nouă afacere bună. Societatea comercială Wild Boar Clib, din localitatea Valc, acolo unde magnatul Ion Țiriac a deținut un teren de vânătoare de câteva sute de hectare, a solicitat să cumpere 25 de porci mistreți, 10 dintre ei urmând a fi purcei.

 

Șeful DS Suceava, Sorin Ciobanu, a declarat presei că respectiva firmă intenționează să achiziționeze 10 masculi, 5 femele și 10 purcei, motiv pentru care Comitetul Director al Direcției s-a reunit ieri într-o ședință extraordinară pentru a decide care este prețul pe care-l va cere pentru respectivele animale. Astfel, conform declarațiilor dlui Ciobanu, un mascul a fost evaluat la 950 euro, o femelă la 610 euro iar un purcel la suma de 180 euro. În total, Direcția ar urma să încaseze aproximativ 15.000 de euro pentru cei 25 de porci mistreți. Animalele vor fi luate de la Marginea, din cadrul Complexului de creștere intensivă a vânatului, unde sunt peste 250 de exemplare de porc mistreț, anul acesta fiind stabilită o cotă de recoltare de 60 de exemplare. „Țarcul de la Marginea organizează partide de vânătoare, iar animalele au menirea de a popula, în caz de nevoie, și alte complexe de vânătoare din județ sau din țară”, a mai precizat Sorin Ciobanu.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: