„Ne regăsim întru românitate”

Cea de-a XX-a ediție a Cursurilor Universității Populare „Ion Nistor” a fost deschisă în ziua de 7 septembrie, la Biblioteca Municipală „Tudor Flondor” din Rădăuți. Deschiderea s-a bucurat de prezența unor oaspeți din nordul Bucovinei, dar și de participarea unor intelectuali din localitate.

 

Au venit, de la Cernăuți, cercetătorul Petru Grior, profesorul universitar Ilie Popescu, președintele interimar al Societății pentru Cultură Românească „Mihai Eminescu” din Cernăuți, Vasile Bâcu, și Octavian Bivolaru, vicepreședintele Societății „Golgota” a Românilor din Regiunea Cernăuți. „Eu însumi cred într-un viitor european și asta înseamnă asumare a identității. Să nu uităm că în septembrie s-a născut Sărbătorea Limbii Române. Noi ne regăsim întru românitate”, a spus Daniel Hrenciuc, director coordonator la Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național, privind dintr-o perspectivă europeană atașamentul față de frații noștri din Cernăuți, care, în ziua de 13 septembrie, vor marca la Palatul Tineretului sărbătoarea „Limba Noastră cea Română”. Despre destinele aspre ale unor bucovineni au vorbit Petru Grior și Ilie Popescu. „Mă bucur să mă aflu din nou la Rădăuți, în orașul atât de aproape de Cernăuți”, a remarcat Vasile Bâcu, arătând că românii din Cernăuți se hrănesc din valorile promovate și la Rădăuți. Viceprimarul Simion Sticleț s-a arătat onorat să participe la această întrunire, din care nu a lipsit sclipirea pasiunii de colecționar, punctată de profesorul Gheorghe Dolinschi care a și expus o colecție de timbre pe holul bibliotecii gazdă, exponatele reprezentând Cercul Filatelic „Luca Arbure”. Profesorul Petru Bejinariu, organizatorul manifestării, le-a mulțumit participanților și seara s-a încheiat cu un vădit optimism pentru următoarele zile în care au fost prevăzute referate, comunicări, prezentări de carte și aplicații în teritoriu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI