Liceenii de la țară dau gazda pe internat

Atât locurile de cazare din căminele Colegiului Național “Mihai Eminescu”, cât și cele din internatul Colegiului “Dimitrie Cantemir” sunt ocupate în proporție de sută la sută > Elevii cazați la “Mihai Eminescu” vor avea apă caldă, întrucât conducerea unității de învățământ a dispus instalarea unor boilere > Pentru a-i asigura “învățăcelului” trei mese pe zi și cazare la internat, părinții sunt nevoiți să cheltuiască lunar între 350 și 450 lei.

 

Tot mai mulți elevi din mediul rural care urmează cursurile liceelor din municipiul Suceava aleg să se cazeze la internate și nu la particulari, așa cum s-a întâmplat în anii precedenți. Drept dovadă, gradul de ocupare a locurilor de cazare din cele două internate ale Colegiului Național “Mihai Eminescu” este de sută la sută. “Elevii au ocupat toate locurile de cazare din internate. Nu s-au cazat doar elevii noștri, ci și o parte dintre cei ai Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu” și Colegiului Național “Ștefan cel Mare”. Părinții preferă internatul, pentru că își simt copiii în siguranță. Ei știu că aici sunt supravegheați, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. Nu pleacă din internat atunci când vor ei”, ne-a declarat Eugenia Paicu, director adjunct al Colegiului Național “Mihai Eminescu”.
Referitor la tarifele de cazare și masă, doamna Eugenia Paicu a precizat că au rămas la nivelul celor practicate anul trecut. “Prețurile sunt aceleași de anul trecut. Nu știm care va fi cuantumul mesei, pentru că acesta va fi stabilit de Inspectoratul Școlar, dar anul trecut un părinte plătea pentru masa și cazarea copilului la internat în jur de 350 de lei pe lună”, susține directorul adjunct al Colegiului Național “Mihai Eminescu” .
Menționăm că cele două internate ale fostului liceu “Pedagogic” nu au fost renovate, din lipsă de fonduri, însă au fost igienizate. “Lucrările de igienizare au fost executate de angajați ai școlii, astfel că nu am plătit mâna de lucru”, a explicat Eugenia Paicu, arătând că elevii cazați în internatele Colegiului Național “Mihai Eminescu” vor beneficia de apă caldă, chiar dacă liceul este racordat la sistemul centralizat de termoficare. “Am instalat boilere, ce-i drept de capacitate mică, pentru că altfel nu face față rețeaua electrică”, susține directorul adjunct.

Internat “de două margarete” la Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir”

La fel ca și în cazul Colegiu-lui Național “Mihai Eminescu”, anul acesta gradul de ocu-pare a locurilor de cazare din internatul Colegiului Economic “Dimitrie Cantemir” este de sută la sută. Și cum avea să fie altfel, dacă acest internat a fost renovat în urmă cu circa doi ani și în prezent oferă condiții de cazare la nivelul unei pensiuni de două margarete? “Locurile de cazare din inter-natul nostru sunt ocupate în proporție de sută la sută. În momentul de față avem 150 de cazați”, a precizat profesorul Corneliu Romașcu, directorul colegiului. Domnia sa ne-a explicat că a sesizat un interes ridicat al elevilor pentru a se caza la internat, față de alți ani. “Pe de-o parte avem mai mulți copii de la țară și pe de altă parte internatul a fost modernizat. Oferim condiții la nivelul unui hotel de două stele”, astfel își explică directorul Colegiului Economic “Dimitrie Cantemir” numărul mare de cereri de cazare înregistrate anul acesta.

Directorul Colegiului Național de Informatică “Spiru Haret”: “Internatul nostru poate fi comparat cu un hotel de două stele, dar fără televizor”

Deși mai este aproape o săptămână până la începerea noului an școlar, internatul Colegiului Național de Informatică “Spiru Haret” este ocupat în proporție de 50 la sută. Anunțul a fost făcut de directorul acestei unități de învățământ, dl Lucian Lungu, care ne-a explicat că aspectul nu-l îngrijorează, întrucât restul locurilor vor fi, cel mai probabil, ocupate la 1 octombrie, când va începe noul an universitar. “În prezent am înregistrat circa 75 de cereri din partea elevilor liceului pentru ocuparea unui loc în internat. Mai avem 10 cereri de la elevii Liceului Sportiv. Noi am încheiat un parteneriat cu Universitatea “Ștefan cel Mare” și, la 1 octombrie, în limita locurilor disponibile, vom caza studenți”, ne-a declarat Lucian Lungu.
Directorul este de părere că internatul Colegiului Național “Spiru Haret” oferă elevilor condiții de cazare la nivelul unui “hotel de două stele, dar fără televizor”. Profesorul Lungu ne-a explicat că unitatea de învățământ pe care o conduce nu este racordată la sistemul centralizat de termoficare. “Avem centrală proprie de câțiva ani. Sigur că elevii vor beneficia de apă caldă”, a spus directorul Colegiului Național de Informatică “Spiru Haret”.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: