Suceava

Incertitudini privind reluarea furnizării apei calde pe 1 octombrie

Din cauza numărului mic de sudori, montarea conductelor este în întârziere, vremea nefavorabilă putând pune piedici în calea respectării graficului de lucrări > „Dacă nu faceți tot posibilul să recuperăm din graficul stabilit inițial, nu ne vom putea încadra în termen”, le-a spus primarul Ion Lungu constructorilor

Conducerea Primăriei Suceava solicită firmelor care lucrează la înlocuirea magistralelor de termoficare din reședința de județ să suplimenteze numărul de muncitori din teren. La comandamentul de ieri, de la sediul administra-tivului local, edilul-șef Ion Lungu le-a spus constructorilor că, așa cum merge treaba, există riscul neîncadrării în termenul de redare în funcțiune, care este 1 octombrie, așa cum s-a convenit de comun acord.

 

Dl Lungu spune că le-a cerut executanților să lucreze sâmbăta, duminica și sărbătorile legale, însă până acum nu s-a întâmplat așa, mulți dintre lucrători, mai ales cei din județul Iași, plecând să-și facă weekendul în familie. Șeful municipalității le-a pus în vedere celor prezenți că au mai rămas doar trei săptămâni „mari și late” până la momentul în care furnizarea apei calde ar trebui reluată, graficul stabilit nefiind respectat întocmai. „Dacă nu faceți tot posibilul să recuperăm din graficul stabilit inițial, nu ne vom încadra în termen”, a subliniat primarul, adăugând că în calcul trebuie luat și impedimentul vremii nefavorabile. Domnia sa a evidențiat că, dacă pe partea de săpături nu există întârzieri semnificative, la montarea și îmbinarea conductelor prin sudură, rămânerile în urmă sunt de na-tură să provoace îngrijorare. În opinia conducerii executivului, numărul de sudori este insuficient, primul gospodar al urbei pretinzându-le constructorilor să-l dubleze. Totodată, Ion Lungu a recomandat ca forța de muncă să fie concentrată pe reabilitarea conductelor principale de transport a agentului termic, și mai puțin pe lucrările de la rețelele secundare de la punctele termice, care au ca termen de finalizarea data de 15 octombrie. În cadrul discuțiilor s-a pus accent și pe necesitatea constituirii unei „permanențe” cu responsabili de la societățile de construcții, consultant, proiectant, firmele locale de utilități, primărie, E.ON Gaz și E.ON Electrica, astfel încât eventuale piedici din teren să fie îndepărtate cât mai rapid cu putință. Firma Conest Iași a promis că strada „Petru Rareș”, în zona Pieței Mari, ar putea fi redeschisă traficului cel târziu vineri. Măsura ar avea ca urmare fluidizarea circulației, deoarece pe Calea Unirii, din cauza lucrărilor din Programul ISPA, se circulă pe un singur sens.
Modernizarea sistemului de transport al energiei termice include magistralele nr. 1, 2 și 3. Acestea din urmă însumează 5,3 km de conductă, iar valoarea lucrărilor se ridică la mai mult de 5 milioane de euro. Afectate de lucrări sunt și vor fi circa 30 de străzi de pe traseul Piața Centrală – Primărie, Piața Centrală – Cartierul „George Enescu” – Cartierul Obcini și Complexul comercial „Bila” – Cartierul „Cuza Vodă” – Punctul termic nr. 6.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: