Elevi moldoveni, „deportați” din Suceava

16 liceeni din Republica Moldova nu pot începe anul școlar la Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți din cauza reparațiilor neterminate la internat și cantină

 

Inspectoratul Școlar Județean Suceava caută soluții pentru transferul a 16 elevi din Republica Moldova, ce nu-și pot continua cursurile la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți. Unitatea a început în vară lucrările de reabilitare a cantinei și internatului, dar, din cauza lipsei de fonduri, acestea au înghețat, cele două sedii nefiind funcționale odată cu începerea anului școlar. Elevii moldoveni și-au manifestat dorința de a urma studiile în licee din județele Iași și Galați, acolo unde există licee cu profil similar celui din Rădăuți, și unde fac școala și alți conaționali, IȘJ încercând în prezent să le satisfacă cererea.
Aproape 190 de elevi, cetățeni ai Republicii Moldova, au învățat până la 15 iunie în județul Suceava. Cei mai mulți – 39, studiază la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, alți 19 – la Colegiul „Mihai Eminescu”, la „Spiru Haret” – 16, la Colegiul Agricol Fălticeni – 14, ceilalți elevi moldoveni urmând cursurile la alte unități de învățământ din județul Suceava, răsfirați în grupuri mai mici.
Pentru toți însă, traiul de licean nu este unul prea fericit, cel puțin prin prisma bursei pe care le-o oferă statul român. Aceasta a rămas la cuantumul de anul trecut, anume 49 de dolari pentru fiecare elev, adică nici 150 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: