Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, la 55 de ani de activitate

În zilele de 8 și 9 octombrie, Ansamblul artistic profesionist „Ciprian Porumbescu” Suceava aniversează 55 de ani de activitate.

 

La manifestarea de amploare sunt invitați toți artiștii care au fost angajați ai instituției, precum și cei care au evoluat sub auspiciile acesteia, informează președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, menționând că este vorba despre 24 de soliști vocali, 27 de instrumentiști, 24 de dansatori, 4 coregrafi, 4 dirijori și 7 directori. De asemenea, la sărbătoare vor fi prezenți și 20 de membri, dintre cei aflați în viață, ai primei formații corale a Ansamblului.
Desfășurarea maeștrilor suceveni de la „Ciprian Porumbescu” va fi onorată de 8 ansambluri profesioniste din țară, manifestarea fiind organizată în colaborare cu televiziunea publică. Nedorind să omită pe careva, Gheorghe Flutur a amintit despre începuturile cu Artemiza Bejan și regretata Getruda Macovei ale Ansamblului „Ciprian Porumbescu”, remarcând pe „briliantul” Sofia Vicoveanca, precum și pe rapsozii Traian Straton, Aurel Tudose, Ștefania Rareș, Alexandru Dumbravă, Alexandru Havriliuc și alții. Una dintre zile va fi dedicată Stupcăi, prilej cu care, printre altele, vor fi depuse coroane de flori la monumentul neîntrecutului virtuoz al arcușului, Ciprian Porumbescu. În municipiul reședință de județ vor fi ținute un spectacol omagial și o masă rotundă, urmând a fi lansat și un compact disc aniversar.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: