Sucevenii pot dona celule stem

Medici din Suceava văd ca “extraordinară” inaugurarea Registrului Național al Donatorilor, dar cred că va fi mult de lucru cu mentalitatea oamenilor, care nu sunt învățați cu ideea de a-și ajuta semenii “moca”

De patru zile și sucevenii au posibilitatea de a intra în rândul donatorilor de celule stem. Odată cu inaugurarea Registrului Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem, a fost creat cadrul legal de tratări și vindecări și în România a pacienților diagnosticați cu boli hematologice maligne, la fel ca în toate țările Europei.

 

Mai mult, banii care se cheltuiau până acum pe proceduri similare în străinătate, vor rămâne în țară. Dacă avem în sfârșit Registru, mai trebuie să facem rost și de celule, lucru pe care medici suceveni nu-l consideră deloc ușor.
„Este o treabă extraordinară înființarea Registrului. Lupta va trebui însă să se dea de acum încolo cu mentalitatea sucevenilor, a românilor, în general, care nu au educația donatorului. Cu atât mai mult cu cât donația voluntară de celule stem nu se recompensează nici în bani, nici în bonuri de masă, cum este cazul donatorilor de sânge. Donarea celulelor stem se face

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: