Noua carte de fizică a profesorului Constantin Popa

În vara anului 2009, profesorul Constantin Popa scoate cartea „Compediu de fizică” la nivel preuniversitar, necesară elevilor actuali, absolvenților de liceu pentru admiterea în facultăți și profesorilor de fizică ca material informativ.

 

Cartea cuprinde capitolele: mecanică, termodinamică, electricitate și magnetism, optică, fizică atomică și nucleară, fiind inserate numeroase fotografii, precum și scurte date biografice ale unor mari fizicieni.
În tratarea capitolelor s-a ținut seama de exprimarea riguros științifică și metodică a celor scrise, făcându-se totodată și o sinteză a cunoștințelor din vastul domeniu al fizicii predate în școală.
Lucrarea constituie un prețios ajutor pentru cei care sunt interesați în rezolvarea problemelor de fizică, cât și a aplicațiilor practice.
În anul 2000, profesorul Constantin Popa a mai publicat o carte în două volume intitulată „Fizica, îndrumător metodic în rezolvarea unor probleme de fizică la nivel liceal”.
Ambele cărți au fost donate și distribuite gratuit bibliotecilor liceale, orășenești, Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iași, Bibliotecii Facultății de Fizică, tot din Iași, Casei Corpului Didactic Suceava, precum și elevilor și profesorilor din județ.
Menționez că, pentru bogata activitate didactică și extradidactică, conducerea Colegiului Național „Nicu Gane” i-a conferit Diploma de Excelență, iar laboratorului de fizică înființat de însuși profesorul Constantin Popa în anul școlar 1962-1963, i s-a atribuit denumirea „Laboratorul de Fizică Constantin Popa”.
În anul 2007, Consiliul Local al Primăriei Fălticeni, i-a înmânat Diploma de Cetățean de onoare a municipiului. (Prof. GEO NICHITA, Fălticeni)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI