Greva magistraților blochează apostilele stranierilor

Greva magistraților dă de lucru sucevenilor care muncesc în străinătate. Odată perioada concediilor încheiată, aceștia vor să plece cu treburile rezolvate, dar zeci de apostile care le sunt absolut necesare afară stau de ieri blocate la Tribunal, pentru că judecătorii aflați în grevă nu le semnează.

 

Mulți dintre stranieri au deja biletele de călătorie în geantă, plecarea este programată peste o zi-două și le „frige buza” după copiile traduse ale certificatelor de naștere, de căsătorie, sentințe de divorț, livrete de familie, caziere – toate documente fără de care nu se pot angaja, nu pot contracta împrumuturi bancare, nu pot prelungi contracte de închiriere a locuințelor, nu-și pot înscrie copiii la școală. Printre ei sunt și părinți care au nevoie de semnătura judecătorului pe procurile de încredințare a copiilor ce ar urma să iasă din țară odată cu ei, copii pentru care peste câteva zile începe anul școlar în diferite țări din Europa.
Tribunalul Suceava nu mai primește însă de ieri niciun fel de act întocmit de notari, astfel că, deși au plătit acestora taxele aferente, mulți suceveni sunt acum nevoiți să le retragă pentru că nu mai au timp să aștepte ca judecătorii să iasă din grevă și să le semneze.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI