Chatul, o lume nebună, nebună

Mii de suceveni își caută perechea pe internet > Femei de toate vârstele caută “suflete pereche” și “bărbați responsabili”, cu fotografii ce ascund celulita, dar dezgolesc decolteuri > Bărbații vor “legături stabile și discrete” sau solicită fără perdea partide de sex > Printre toți, însă, sunt o mulțime de mincinoși gata să profite de naivitatea partenerilor > În urma unor legături stabilite pe internet, o suceveancă a rămas fără bani, alta s-a “rătăcit” în Grecia, iar un bărbat s-a trezit cu casa goală

 

Mii de suceveni își caută fericirea pe internet activând zilnic pe site-urile de comunicare. Nu există date concrete că vreunul dintre ei ar fi găsit-o, dar încă pare simplu și posibil, aceasta cât timp accesul pe mai multe chaturi de acest fel este de ani buni o practică tot mai încercată.
Un click și, de-ar fi să dăm crezare celor întâlnite acolo, o lume minunată, cu oameni plini de cele mai bune intenții, li se deschide în fața ochilor. Fiecare pare dornic de a lega o relație perfectă, culmea, fie că este deja căsătorit și are copii acasă, fie că este singur, necăsătorit, văduv sau divorțat și este dispus să-și schimbe statutul. Dar aceste „amănunte” nu se află din prima…
Pe site-urile așa-zis „matrimoniale” există sute de bărbați și femei care, provocați într-adevăr de singurătate, caută pe cineva, o posibilă legătură care să-i scoată din traiul solitar și persistă în ideea că în lumea virtuală a internetului o pot găsi. Foarte mulți însă, la adăpostul anonimatului, nu fac decât să pândească persoanele credule, sunt prădătorii ce-și folosesc „on line” farmecele, gata să tragă în piept pe cineva, să facă rost de un partener de sex sau chiar de un sponsor dispus să plătească pentru asemenea distracție.

Profilul care „spune” tot

Un singur site de „matrimoniale” este accesat, în prezent, de peste 21.300 de suceveni. Vârstele lor sunt între 15 și 70 de ani, fiecare căutând în lumea virtuală ce nu are sau crede că nu găsește în cea re-ală. Uneori lumile se combină, dar sensul acestei afirmații îl înțeleg doar clienții acestor site-uri.
Ca să poată avea libertate de mișcare, toți acești suceveni și-au făcut un „profil”, în care, până la cel mai mic detaliu, au posibilitatea să-și treacă datele personale, descrierea fizică, veniturile, ocupația, pasiunile, chiar și simpatiile politice, animalele preferate, dacă e consumator de alcool și tutun etc. Într-o secțiune specială, noul membru se poate descrie cât de minunat și integru este și care ar fi „of”-ul pentru care butonează pe chat. Site-ul garantează o reușită mai mare în găsirea partenerului ideal dacă profilul conține fotografii personale, privință în care sucevenii se execută, postându-și acolo chipurile, prietenii, copiii.
Odată înregistrat, fiecare poate trece la „atac”. Atras de unul sau altul din profiluri, poate aborda o altă persoană și lega o conversație cu ea, fie că aceasta este din Suceava, din alte județe din țară sau din afara țării.

Ce caută femeile

Pe site-ul cu pricina s-au înregistrat aproape 8800 de femei din Suceava. Sunt tinere sau adulte, altele bunici chiar, unele frumoase, nurlii și sprințare, altele obișnuite, molcome și prietenoase, majoritatea însă declarându-și cu sinceritate datele personale. Sunt și specimene „alunecoase” în căutare de naivi, dar extrem de puține. Cele mai multe, dacă mint, o fac doar la „impresia artistică”, atunci când declară kilogramele, centimetri din talie, anii, ocupația. Dar de regulă sunt cinstite cu ceea ce vor, și vor un bărbat, e clar, altfel n-ar fi acolo, chiar dacă îl numesc inițial „prieten” sau „partener”. Romantice, dure, languroase, pisicoase, reci sau tranșante, și-au compus profilurile cât mai atrăgător posibil. Una, două fotografii făcute special, să nu se vadă celulita de pe piciorul dezgolit ca din întâmplare, cu decolteuri adânci și opulente, poze sexy în bikini și în costume de baie la mare, cu copiii, în spatele birourilor sau lângă mușcata din fereastră, sunt atașate din abundență profilelor sucevencelor ce-și etalează nurii pe net.
Din propriile lor mărturisiri publice, ele caută „sufletul pereche”, „iubirea unică” „un bărbat responsabil și cu simțul umorului”, „un suflet înțelegător și cald”, „un partener cu care să-și petreacă serile lungi”. „Love, love, love” ar fi în ansamblu tema zecilor de profiluri și de fotografii cu inimioare, îngerași, pisicuțe pufoase și perechi pupându-se erotic, luate parcă de pe coperta unui „best seller” american. Citate romanțioase de-spre dragoste, iubire, amor nebun și veșnic, despre recompense divine și nedreptăți ale vieții, nu fac decât să dovedească posibililor parteneri ce suflete sensibile ar pierde dacă nu dau un simplu „clik” pe profilul lor.
Sunt pe net și câteva sucevence care declară fără dubii că își oferă serviciile masculilor doritori de giugiuleală, contra cost, iar fotografiile reale sau ale unei vedete „Play-boy” cu o mânuță în chiloțel sau un sfârc ițit obraznic nu lasă loc de alte interpretări. Și acestea sunt cinstite, în felul lor.

Ce vor bărbații

Păstrând proporția demografică, pe același site de „matrimoniale”, sunt înscriși nu mai puțin de 12.600 de bărbați din Suceava. Altă „faună”, alte intenții și mai toți cultivă imaginea perfectă a corectitudinii și virilității.
Cei cumsecade, poate și sinceri, se declară „normali”, „nici mai buni, nici mai răi ca alții” și își încearcă on-line norocul la femei, după căsnicii ratate sau pentru că n-au reușit încă în viața reală să găsească „jumătatea”. Nici în acest caz nu avem date concrete că vreunul dintre ei și-ar fi găsit-o la „matrimoniale” pe net, dar ca majoritatea chatuitorilor „băieții buni” își ascund defectele, neputințele, timiditatea, fetișurile sau perversitatea după taste și încearcă, tatonează pe lângă femeile ce par la fel de cumsecade ca și ei. Vor să se însoare sau vor legături de probă. Cei însurați sunt „nefericiți”, aflați în căutarea unei „legături stabile și discrete” sau a unei aventuri po-sibile atunci când pleacă în delegație. O serie sunt singuri, poate și bolnavi, dar la fel de nefericiți și abia așteaptă o femeie bună, la fel de singură, să-i salveze, să-i îngrijească, invitându-i la ea acasă.
Există pe site-uri și o categorie de bărbați ce-și creează aura unor macho născuți special pentru a ferici femeile. Își compun, mințind de îngheață apele, profiluri perfecte, de bărbați perfecți, cu venituri generoase, descrieri de fotomodel la care atașează fotografii de masculi la bustul gol, cu abdomenul „feliat” și bicepși bronzați. Ochelarii de soare sunt vitali pentru completarea imaginii. Ei abordează fals atitudini sofisticate de bărbați inteligenți, discută teme „profunde”, pe care le abandonează însă imediat dacă simt o femeie disponibilă, care locuiește singură.
Alți bărbați nu-și postează fotografia, tocmai pentru a agăța incognito femeile, cu și mai multă „delicatețe”. Una dintre formulele de contact în acest caz ar fi „Ce zici de-o partidă de sex?”, completată eventual și cu dimensiunile bărbătești cu care l-a dăruit „Mama natură”, sau „Hai să ne vedem, poate o punem”. Din aceeași serie mai sunt „Ai sânii mari?”, „Ce poziție preferi?” „Ești bună la pat?”. Și există destule femei care chiar răspund acestor întrebări…

„Mare e grădina ta, Doamne !”

Lumea chaturilor ar fi distractivă și inofensivă dacă femeile și bărbații ar curăța-o de vulgarități și ar reveni la scopurile inițiale, acelea de comunicare, de relaționare. Din păcate, ca și în viață, există destule persoane care au luat „țepe” grele de la oameni cunoscuți pe internet.
Liana L. are 33 de ani și locuiește în județul Suceava. A avut o căsătorie nereușită, a divorțat, după care a cunoscut un „domn” pe un site de „matrimoniale”. A discutat cu el on line vreo 3 săptămâni și i s-a părut că e „alesul”. Plină de încredere l-a invitat la ea acasă și a trăit o dragoste mare vreo… 3 zile. L-a plimbat pe la mănăstiri, la munte, la restaurante, pe banii ei, pentru că omul era, zicea, falit după un divorț. „Lulea”, femeia a repetat experiența de vreo două ori, până într-o zi, când, venind de la serviciu, nu și-a mai găsit amorezul, dar nici cele trei lănțișoare din aur și banii pe care-i strângea pentru a-și monta centrală termică.
O altă suceveancă, de 29 de ani, suflet sensibil, s-a îndrăgostit de un ieșean cunoscut pe internet. S-au vizitat și s-au drăgălit aproape un an de zile. Vara trecută, s-au înțeles să se întâlnească amândoi în Grecia, el plecând mai repede pentru că „se întâlnea cu un prieten sucevean plecat la muncă”. Bărbatul i-a spus femeii să cheltuiască doar pentru drum, că de restul se îngrijește el acolo. Și s-a dus suceveanca noastră, doar cu bani de drum și l-a așteptat pe „amorez” s-o ia de la aeroport vreo… 24 de ore. A mai durat vreo 10 ore până au ajuns la ea, din România, banii de întors acasă.
Acum 3 ani, Mureș, un sucevean de 42 de ani, niciodată căsătorit, dar cu apartament și mașină, a cunoscut o buzoiancă pe internet. După 4 luni s-a însurat cu ea, iar după alte două luni a găsit de lucru în Italia și a plecat. Mireasa lui i-a răspuns la telefon o vreme, după care, tăcere. Îngrijorat, omul a dat o fugă acasă, ca să-și găsească apartamentul și parcarea goale. A dat de aleasa inimii lui după vreun an și jumătate, dar din bunurile lui se alesese praful. S-a mulțumit doar cu divorțul.
Ziarul nostru a mediatizat deja cazul unei ieșence, de 68 de ani, „țepuită” de un sucevean de aproximativ 3600 de euro. Bărbatul de 38 de ani a sensibilizat-o pe femeie cu handicapul fizic, căpătat după un accident vascular. Totul a fost un „rai” între ei până femeia a scăpat banii, după care treburile s-au schimbat radical. Nevoită să suporte tot felul de jigniri și apelative urâte, ieșeanca încearcă, fără succes deocamdată, să-și recupereze banii.
Și fiind loc și pentru o concluzie, nu putem spune decât atât: „Mare e grădina ta, Doamne! Și tare scund e gardul!”. Doar de un „click” înălțime.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: