Ce mâncăm

Mi-a rămas întipărită în minte o întrebare pe care, într-un context specific, și-a pus-o cu glas tare unul dintre foștii prefecți ai Sucevei: „Oare știm ce mâncăm?!”… Nu știm, și e rău, pentru că, iată, inventivitatea neisprăviților care vor să câștige banul cu orice preț este nemărginită. Mici cu carne de cal, la Burdujeni se vorbea chiar de mici cu carne de câine, mușchi „a-ntâia”, scumpi de-ți taie răsuflarea, de tăuraș, de fapt de cal bătrân și bolnav, carne de la animale moarte, carne stricată etc. Iată ce ne oferă unii drept hrană.

 

Dumitru TEODORESCU

Doctorul Petrea Dulgheru, șeful sanitar-veterinarilor suceveni, anunța ieri, aproape cu milă față de bieții producători, că amenzile aplicate pentru cei prinși cu asemenea isprăvi au crescut, prin hotărâre de Guvern, de zece ori.
Excelentă măsură! Și aducătoare de bani cinstiți la bugetul statului. Ea ar trebui extinsă la orice tip de atentat la sănătatea și liniștea noastră. Nimic nu-i mai necruțător pentru șmecher, pungaș și tâlhar decât să-i golești buzunarul. Fără nicio milă, pe loc și cât mai consistent. Iar pentru cei ce ne bagă sub nas produse de genul celor amintite mai sus, ar mai trebui luată o măsură. Să fie poftiți, dacă se poate și în văzul lumii, la o copioasă masă gătită cu produsele lor. Să fie obligați să mănânce pe săturate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: