A început goana după un loc în căminele studențești

”Bobocii” vor avea loc numai după repartiția studenților din anii mai mari > Scump, dar merită: între 100 și 265 lei pe lună, un loc în Căminul 4, unde studenții au toaletă și duș proprii

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava poate caza doar 1000 de studenți în campus, în condițiile în care anul acesta vor urma cursurile acestei instituții aproximativ 13.000 de tineri. Acest disponibil este condiționat însă doar de finalizarea, până la începerea anului universitar, a Căminului 3, cu o capacitate de aproape 180 de locuri.

 

Camin studentesc

Dificultatea de a găsi un loc în căminele universității sucevene este în primul rând pentru studenții din anul I, foarte mulți dintre aceștia rămânând, ca în fiecare an, pe dinafară, cu ochii pe ofertele imobiliare din oraș. Studenții din anii mai mari au prioritate iar majoritatea celor din anii II, III și IV, deși nu li s-a garantat 100% găzduirea, au depus solicitări de cazare încă din luna iulie. În funcție de media obținută după ultima sesiune de examene și de numărul de restanțe, aceștia au șanse mari să obțină un loc.
„Bobocii” care vor să stea la cămin pot depune cereri în acest sens la secretariatele facultăților ale căror cursuri le vor frecventa în acest an, „lupta” dându-se pe locurile rămase disponibile.
Tarifele de cazare în căminele Universității „Ștefan cel Mare” Suceava sunt diferențiate, în funcție de forma de învățământ pe care o urmează (fără taxă, cu taxă, cu părinți cadre didactice sau bursieri ai statului român). Unul dintre cele 288 de locuri în cele 72 de camere din Căminul nr.1 de fete, poate fi ocupat contra unei sume cuprinse între 40 și 205 lei pe lună.
Căminul nr. 2, de băieți, are 337 de locuri în 110 camere, al căror preț variază între 55 și 220 lei pe lună.
Cele mai scumpe sunt locurile în Căminul 4, mixt, care poate găzdui 240 de studenți în 70 de camere cu câte 2 și 3 paturi. Tariful pentru studenți aici este cuprins între 100 și 265 de lei pe lună, dar se pare că merită, atâta timp cât plătitorii au toalete și dușuri proprii, mobilier nou și internet gratuit.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: