Strada „Pe aici nu se trece!” a redevenit pentru puțin timp Oituz

Din 1984, nimeni nu a turnat o palmă de asfalt pe strada Oituz, care arăta, la propriu, ca după bombardament (dacă nu cumva, în Kosovo, după raidurile avioanelor americane, străzile arătau mult mai bine).

 

Riveranilor li s-au lungit urechile, după Revoluție, în așteptarea vreunui semn de bunăvoință din partea edililor ce s-au tot perindat pe la putere, în speranța că i se va face milă cuiva de o mașină două de bitum. N-a fost să vezi așa ceva, „oituzenii” stricându-și sistematic bunătate de încălțări și de mașini și trecându-l Dunărea cu înjurături pe primar, oricum s-ar fi numit el. Taximetriștii orașului ocoleau cu cerbicie strada, preferând să-și lase clienții la intrarea în ceea ce denumeau ei ”Zona Zoster” și chiar să nu încaseze uneori contravaloarea cursei: „Amice, nu cunoști istorie? Pe aici nu se trece! Uite, nu îți iau bani pe cursă, dar nu urc strada, că-mi… mașina!”. Punctele de suspensie țin loc de ceea ce peste tot în lumea, de la Adam și Eva încoace, se înțelege prin pat conjugal.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: