Liliecii încep să bântuie Rădăuțiul

Imaginați-vă că vă treziți voios dimineața, pe la ora 6, și aveți o mulțime de planuri optimiste în minte. Imaginați-vă că deschideți ușa de la bucătărie și… rămâneți perplex!
Nu demult, în apartamentul unei doamne care locuiește în vecinătatea Colegiului „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți au apărut, matinal (și parcă halucinant), liliecii.

 

Cum, necum, femeia îngrozită i-a numărat: 18 lilieci. Dacă ușa de la bucătărie ar fi fost deschisă, liliecii ar fi năvălit în tot apartamentul și ar fi dublat spaima proprietarei care, oricum, a avut nevoie de ajutor pentru a scăpa de musafirii nepoftiți, ascunși prin toate colțurile.
Asociați cu spiritele demonice, liliecii au pus pe jar imaginația înflăcărată a multora dintre noi. Se știe, poate, că liliecii sunt protejați de lege, dar asta nu îi face să pară mai puțin înfricoșători. Din ce unghere tainice, tenebroase or fi apărut, se impune întrebarea. Dintr-o pivniță abandonată? Posibil. Dar ce anume i-a determinat să o ia razna și să vină tocmai în locuința rădăuțencei, situată într-un bloc, unde te-ai aștepta mai puțin la astfel de vizitatori? Mister! Când auzi această întâmplare povestită de altcineva, ești tentat să te distrezi pe seama omului cu pățania.
Până una alta, dacă nu adormim cu ferestrele închise, am putea fi chiar noi gazdele liliecilor, bântuiți și ei poate de criza necruțătoare. Numai că liliecii nu prea știu unde să meargă… Sunt atâtea magazine prin care bate vântul, sunt atâtea personaje care au proprietăți imense, nelocuite și, zău așa, măcar vizitatorii misterioși ar trebui să le treacă pragul.
Dacă liliecii fug de lumină, unii oameni poate nu ar trebui să mai vadă lumina, într-atât s-au înrăit și dezumanizat. Nu liliecii ar trebui să ne sperie, ci mințile întunecoase cu care ne întâlnim ziua în amiaza mare…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: