Laureați la ,,Saloanele Moldovei” 2009, doi pictori originari din Bucovina

Tradiționala expoziție-concurs de artă plastică ,,Saloanele Moldovei”, unul din puținele poduri construite peste Prut după 1989 care au reușit să dureze, numără printre cei 9 laureați ai ediției 2009 și doi artiști originari din Bucovina: Ilie Boca și Dany Madlen Zărnescu (un al treilea, Ovidiu Marciuc, aflându-se printre nominalizați).

 

Juriul l-a avut președinte pe Tudor Zbârnea, directorul Muzeului Național de Artă Chișinău, între membrii acestuia fiind și Ghenadie Jaloba, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova, participant acum câțiva ani la Tabăra de Pictură de la Neagra Șarului. ,,Saloanele Moldovei”, vernisate pe 31 august 2009, de sărbătoarea ,,Limba noastră cea română”, la Centrul Expozițional ,,Constantin Brâncuși” din Chișinău, vor putea fi văzute de la 1 octombrie 2009 în galeriile de artă din Bacău.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: