Între Noica și „celălalt Noica” sau despre Constantin Noica și fiul său (2)

Istoria relației dintre Constantin Noica și fiul său nu este însă istoria unei depărtări și îndepărtări ci, dimpotrivă, a unei continue apropieri în ciuda unei tensiuni care începuse din copilărie și a continuat în forma ei „duioasă” până târziu. Să urmărim amintirile părintelui Rafail.

 

„Pe tata l-am cunoscut foarte puțin… îl cunosc foarte puțin pe filosoful Noica, fiindcă nu am studiat filosofia și nu-i pot citi cărțile; nu pot citi decât anumite pasaje, pe care le pot urmări în paralel cu teologia trăită de mine (căci eu nu am făcut studii teologice)”.
„A fost o tensiune între noi, dar o tensiune duioasă. El era un om duios și în duioșia asta am discutat toată viața. Era o tensiune care începuse din copilărie, când mă gândeam:

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: