Din cauza lucrărilor la noul pod

Circulație strangulată la Molid

Traficul va fi dirijat pe o variantă ocolitoare prevăzută doar cu o singură bandă > Pe motiv de apariție a blocajelor, conducerea CJ a solicitat CNDANR suplimentarea cu încă un fir > Constructorii și polițiștii vor trebui să ia măsuri urgente de semnalizare și mărire a aderenței carosabilului de pe Mestecăniș, acesta din urmă fiind vinovat de zeci de accidente de circulație

Sensul giratoriu lărgit din zona industrială Șcheia va fi dat în folosință după 15 septembrie. Afirmația aparține șefului executivului județean, Gheorghe Flutur, care precizează că deja au început lucrările de marcare pe carosabil și de semnalizare pe verticală.

 

În cadrul întâlnirii de ieri, de la Palatul Administrativ, cu factorii implicați în lucrările de modernizare la DN 17, s-a subliniat că amenajarea este de na-tură să descongestioneze traficul, inclusiv cel din perimetrul comercial. Probleme au apărut în legătură cu mutarea stâlpilor de la vechea rețea de troleibuze și amenajarea de trotuare pentru pietoni, în vederea adaptării participanților la trafic la noile condiții, în zonă urmând a fi masate 3-4 echipe de polițiști de la rutieră. Marcarea și semnalizarea pe ruta Suceava – Gura Humorului este aproape la final, excepție făcând o porțiune din drum aferentă localității Ilișești. De altfel, pe porțiunea respectivă sunt necesare lucrări suplimentare, deoarece, din cauza pânzei freatice ridicate, solul este afectat de alunecări. Deocamdată, se va face doar o recepție preliminară a investiției, expertiza întocmită recomandând adoptarea unei noi soluții, aceasta intrând în proiectare în perioada următoare.
Pe de altă parte, Conducerea Consiliului Județean va face demersuri la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, în vedere includerii unei benzi suplimentare pe podul provizoriu de la Molid, cel vechi de pe DN 17 fiind dărâmat pentru a lăsa loc unuia nou. Decizia a fost luată ieri, Gheorghe Flutur exprimându-și nedumerirea că proiectul prevede doar o singură bandă de mers. Execuția la noul pod va demara săptămâna viitoare, singura bandă prevăzută cu semafor strangulând și îngreunând traficul. „Vine iarna, nu există o variantă de ocolire și vom avea probleme cu urgențele, cu Salvarea și altele, cu atât mai mult cu cât mașinile trebuie să stea și la trecerea la nivel cu calea ferată din apropiere”, a spus Gheorghe Flutur.
În vizor au fost luați constructorii de la Mochlos, care nu au avut reprezentanți la întâlnire, pe motiv de concediu. Acestora, cât și Serviciului Poliției Rutiere, li s-a solicitat să găsească soluții de mărire a aderenței carosabilului de pe Mestecăniș, înspre Iacobeni, unde, din cauza aluviunilor și rugozității scăzute a stratului de uzură a asfaltului, au loc zeci de accidente de circulație.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: