Cablurile

Dumnezeu știe câtă adevărată inginerie a fost „băgată în pământ” atunci când s-au pozat feluritele cabluri. Parcă despre cele puse de cei de la fostul IRE se mai poate crede că există o noimă a instalării lor, că există și astăzi schițe clare. (Pe care, dacă le-au pus la dispoziția celor care fac săpături în Suceava, e clar că orice rupere de cablu electric ce provoacă necazuri – cum ni s-a întâmplat recent și nouă – ar trebui să se lase pentru autorul isprăvii măcar cu o amendă grasă.

 

Dumitru TEODORESCU

Că și așa vistieria Sucevei nu-i prea dolofană). Dar despre celelalte…
Am fost vizitați zilele trecute de un reprezentant al Romtelecom venit să verifice dacă funcționează telefoanele. Funcționau. Săpătorii orașului tocmai mai agățaseră un cablu în zona noastră, rupându-l. Foarte rău, dar le-o fi pus oare cineva la dispoziție vreo hartă a acestor cabluri, ca să se ferească oamenii de necaz?
Nu-mi vine să cred, pentru că se pare că nimeni nu mai gestionează păienjenișul de cabluri care împânzesc orașul. Un adevărat haos și o imagine de dezordine iremediabilă, mai ales pe blocurile care tocmai au fost izolate termic. Mățăraia aceasta atârnă dizgrațios (și periculos?) pe zidurile renovate, fără să-i pese cuiva.
Dacă o lege îi dă dreptul întinzătorului de mațe să-și pună cablurile pe clădirea mea fără să-mi ceară acordul, atunci e o lege care mă ignoră ca proprietar. Am renovat clădirea redacției și de câțiva ani tot rugăm Romtelecomul să orânduiască cumva mățăraia de pe frontonul clădirii. „Reclamați la 19…”.
Cui îi pasă?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: