Președintele și autostrăzile

Prim-vicepreședintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, ieri, că în ultimii ani construcția de autostrăzi în România tinde spre zero, în condițiile în care o parte importantă dintre miniștrii transporturilor au fost și sunt persoane apropiate lui Traian Băsescu.

 

Potrivit parlamentarului sucevean, portofoliul de la transporturi a fost în ultimii 20 de ani printre cele mai vânate din administrația centrală, dar că România a rămas, din păcate, cu aceleași nevoi de infrastructură rutieră, feroviară sau aeroportuară. „Au fost momente în care lucrurile păreau că se mișcă, se conturau strategii pe termen lung, inclusiv strategia de dezvoltare durabilă a transporturilor pe 25 de ani elaborată în mandatul de președinte 2000–2004 al lui Ion Iliescu. Se semnau contracte, se derulau finanțări internaționale. Dar, pentru că trăim în România, schimbările politice la nivel central anulau aproape totul și o luam de la început, dar nu întotdeauna în sensul pe care ni-l doream”, a spus Nechifor.
El a reamintit că în 2004 proiectul autostrăzii Transilvania a fost blocat o lungă perioadă de timp, pe baza speculațiilor făcute de Traian Băsescu și Alianța DA PNL-PD. „Pentru ca lucrurile să fie complete, în ultimii 5 ani s-au realizat nu mai puțin de 5 kilometri de autostradă, România rămânând mult în urma statelor din zonă, cu statut similar. Ungaria, Polonia, Cehia, ba chiar și Bulgaria, ca să nu vorbim de Croația, stat care are statut de țară în curs de aderare la UE, au conștientizat importanța axelor de transport care deschid drumul dezvoltării durabile. Au construit în ultimii ani rețele de transport care au atras la rândul lor investiții majore și care au adus în mod nemijlocit o creștere a PIB”, a spus deputatul PSD.
Nechifor a mai amintit că fostul președinte Emil Constantinescu spunea despre Traian Băsescu că este „un personaj care și-a probat incompetența într-o îndelungată carieră ministerială prin distrugerea flotei și blocarea construcției autostrăzilor”.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: