Peste 200 de copii nu au loc în grădinițe

Părinții au luat obiceiul de a-și înscrie micuții la 2-3 grădinițe odată, de teamă să nu piardă locul

 

Cu mai puțin de două săptămâni înainte de începerea noului an de învățământ, 200 de copii suceveni n-au loc în grădinițele din județ.
Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Suceava cred însă că se va rezolva și problema acestor preșcolari, dar după data de 15 septembrie, când copiii se vor așeza fiecare la grădinița lui și nu vor mai figura înscriși câte unu la 2-3 unități similare.
Părinții preșcolarilor din Suceava practică acest obicei de mai mulți ani, de când înscrierile la grădinițe au devenit o reușită mai mare ca înscrierea unui student la Facultatea de medicină. Ei depun cereri de înscriere la 2-3 grădinițe odată, pentru a-și rezerva locul, dar și pentru a avea timp destul pentru a delibera care dintre ele oferă condiții mai bune.
În grădinițele din județul Suceava au fost disponibile în acest an 24.850 de locuri, în 1036 grupe, aparținând unui număr de 445 unități de învățământ.
În învățământul particular la acest nivel au fost acreditate 9 grădinițe, 6 dintre ele în municipiul Suceava, dar chiar și în aceste condiții, se pare că tot nu e loc pentru micuții suceveni de grupa mică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: