Rețea transnațională de contrabandă cu țigări, destructurată la frontieră

Sub coordonarea DIICOT Suceava, au fost reținuți doi cetățeni din Straja și puse în executare 3 mandate de aducere > În perioada imediat următoare, urmează să mai fie puse în executare alte 12 > În dosarul penal în cauză sunt cercetate un număr de 17 persoane > Monitorizarea activităților infracționale a condus la stabilirea faptului că gruparea a introdus în mod ilicit, pe teritoriul vamal al României (și tranzacționat), o cantitate însemnată de țigarete de proveniență ucraineană, valoarea pe piață a acestora fiind de aproximativ 200.000 euro

 

În seara zilei de 28.08.2009, polițiștii de frontieră din cadrul I.J.P.F. Suceava, sprijiniți de lucrători din cadrul I.P.J. Suceava, I.J.J. Suceava și D.G.I.P.I., sub directa coordonare a procurorului-șef al Serviciului Teritorial Suceava al D.I.I.C.O.T., Marius Vasile Cazac, au declanșat o operațiune de dezmembrare a unei grupări infracționale organizate transnaționale pe relația România-Ucraina, formată din cetățeni români și ucraineni, specializată în contrabanda cu țigări de proveniență ucraineană.
Acțiunea a început prin organizarea și amplasarea în teren a unui dispozitiv de prindere în flagrant, care a acționat în zona de competență a S.P.F. Brodina, ne-a informat agentul de poliție Ovidiu Sasu, purtător de cuvânt al IJPF Suceava.
Astfel, în dimineața zilei de 29.08.2009, în baza unor informații obținute de polițiștii de frontieră suceveni și în urma unei monitorizări de durată a activității infracționale a membrilor grupării, au fost identificate trei persoane care s-au deplasat către frontiera de stat, unde s-au întâlnit cu un cetățean ucrainean, rămas încă neidentificat, care le-a livrat acestora o cantitate de țigări de proveniență ucraineană, introdusă ilegal în țară prin contrabandă.
În jurul orei 7, au fost reținute două persoane, respectiv Constantin C., în vârstă de 31 de ani, și Gheorghe C., în vârstă de 27 de ani, ambii din Straja. La ei aveau un număr de 8 baxuri de țigări marca „More”, cu timbru ucrainean, care conțineau 4.000 de pachete de țigări, a căror valoare de piață este de peste 16.000 de lei.
Totodată, au fost efectuate două percheziții domiciliare la imobilele deținute de cei doi suspecți, ocazie cu care au fost ridicate, în vederea cercetărilor, 10 telefoane mobile, 7 cartele SIM, un binoclu, 62 de pachete de țigări, obiecte de îmbrăcăminte (prezumate a fi fost folosite la comiterea infracțiunilor).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: