Prostul e făcut să sufere

O femeie de 68 de ani din Iași susține că i-a dat unui sucevean de 38 de ani, cu care s-a împrietenit pe internet, 3600 de euro ca să se trateze de hemiplegie > După ce i-a dat banii, bărbatul a trecut de la “te iubesc”, “piatră prețioasă” și “suflet desăvârșit” la “senilă”, „tâmpită”, „cretină“ și „marș la azil”! > Femeia ar vrea banii înapoi, dar o dor mai mult jignirile > Suceveanul spune că n-a primit decât 10,8 milioane de lei vechi și că „nu era prost să-i refuze”

 

Unii dintre cititorii acestui articol vor spune cu siguranță : „Bine i-a făcut, dacă nu și-a văzut de bătrânețile ei și a căutat bărbați pe net”. Alții vor cugeta poate o secundă în plus și vor judeca-o pe această femeie ca fiind un suflet mare, un specimen pe cale de dispariție în aceste vremuri, ușor de păcălit însă de oameni fără scrupule. Alții vor fi convinși că adevărul e undeva la mijloc. Dar toți, deopotrivă, vor încerca să găsească o morală întâmplărilor care urmează.
La 68 de ani, V.G. , din Iași a încercat poate cea mai mare deziluzie a vieții ei. Și rușine, multă rușine… Singură de vreo 14 ani, ea a crezut că va umple orele lungi și apăsătoare conversând cu diverse persoane de pe unele site-uri de pe internet. Între zecile de mii de oameni, însă, ce hălăduiesc în această lume virtuală, sunt destui cei care, la adăpostul anonimatului, se distrează depănând pe tastele calculatoarelor tot felul de povești, care mai de care mai fantastice, care mai de care mai ambigue. E o lume în care intră oameni animați într-adevăr de dorința de a cunoaște pe cineva și a lega prietenii, dar și mincinoși, perverși, obsedați sexual, cu probleme mintale sau pur și simplu persoane de joasă speță cu intenții dintre cele mai abjecte. Site-urile de comunicare de pe internet sunt o lume a tuturor, dar una extrem de periculoasă pentru persoanele credule. Se pare că V.G. a fost una dintre acestea și trage acum ponoasele.

3600 de euro, dați din prietenie, pentru un bărbat cunoscut pe internet

Deschisă la suflet și plină de intenții bune, în primăvara acestui an, V.G. a dat pe internet peste un sucevean, Daniel P., de 38 de ani, care pur și simplu a sedus-o, spune ea. Nu știu dacă în strictul sens al cuvântului, pentru că ieșeanca declară că, în ciuda încurajărilor din partea lui, n-a uitat o clipă că se apropie de 70 de ani și că o relație de natură sexuală cu un bărbat cu 30 de ani mai tânăr decât ea ar fi fost ridicolă și de neimaginat. Dacă în sinea ei o fi jinduit poate la „carne tânără” nu putem ști, femeia declarând doar că „Nu m-am gândit niciodată la o relație nepotrivită. M-am legat sufletește de el ca de al treilea copil al meu”.
După un lung șir de conversații și vreo două vizite ale lui Daniel la Iași pentru a-i repara calculatorul doamnei V.G., ea își făcuse deja imaginea unui bărbat bolnav și singur, inteligent și sensibil, tandru și recunoscător pentru fiecare vorbă bună. A aflat între timp că Daniel P. avea sechele în urma unui recent accident vascular cerebral și suferea de hemiplegie pe partea stângă a corpului, aceste afecțiuni provocându-i și depresii. „Nu știu ce a fost în mintea și sufletul meu în tot acest timp, pentru că nu știu să fi simțit pentru altcineva atâta milă cât am simțit pentru băiatul asta. Voiam să-l ajut, să fac ceva pentru el și pentru că mi-a spus că nu are niciun venit, că are un copil dintr-o căsătorie anterioară. Am crezut tot ce mi-a spus și ce am făcut pentru el a fost din toată inima, ca să-l văd om”.
Conversație după conversație pe internet, s-a născut o prietenie adevărată, credea V.G., de 68 de ani, între ea și bărbatul de 38 de ani din Suceava, apărut în calea ei parcă doar ca să-i probeze generozitatea extremă. Își făcuse un țel din a-l ajuta pe Daniel să se însănătoșească.
Suceveanul n-avea să se supere din acest motiv și i-a oferit ieșencei o primă ocazie să-și verifice altruismul, atunci când i-ar fi spus că trebuie să se interneze, dar că fără 200 de euro nu poate face asta. Ea i-a dat banii, chiar dacă bărbatul nu i-a cerut direct. Probabil nici nu mai era nevoie, pentru că există o mulțime de tehnici prin care poți căpăta fără să ceri.
„După ce a ieșit din spital, mi-a spus că trebuie să plece în Olanda pentru continuarea tratamentului și că are nevoie de 900 de euro. Daniel a venit la mine acasă și cu el am fost și am împrumutat 3500 de euro de la o bancă, din care i-am dat 3200, apoi l-am îmbarcat într-un maxi-taxi de Suceava. Între timp am vorbit pe messenger și cu tatăl lui, Constantin, care mi-a promis că îmi va returna toți banii după ce va vinde niște pământ și că îmi este foarte recunoscător”, a povestit V.G. filmul actelor sale de generozitate. Dar mai era și epilogul… încă 220 de euro ceruți cu disperare de Daniel, declară ieșeanca, pentru a se putea întoarce acasă din Olanda. I-a trimis și pe aceștia, într-un cont care i se comunicase anterior.

De la „iubiciune” și „piatră prețioasă”, la „babă senilă” și „răblăgită ca un moskvici rusesc”

Raiul și prietenia s-au spart când V.G., devenită bănuitoare în legătură cu plecarea în Olanda, i-a cerut sucevenului o dovadă că ar fi fost acolo, un act, o ștampilă pe pașaport, o fotografie „cu mori de vânt și lalele”. „Atunci s-a întors cu 180 de grade și a început să mă jignească în tot felul, spunând că e sănătos și că de fapt m-a luat de fraieră. Când i-am spus că voi lua măsuri pentru recuperarea banilor, a început să-mi spună că l-am plătit ca să se culce cu mine. Eu am 68 de ani, sunt absolut singură de 14 ani, am pacemaker la inimă și oricine își poate da seama că nu aș putea gândi astfel”, spune femeia, care începuse deja să fie convinsă că fusese victima unui escroc sentimental.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: