De la 1 septembrie

Val de disponibilizări în rândul bugetarilor suceveni

Numărul șomerilor indemnizați va crește și ca urmare a intrării în plată a absolvenților sesiunii de toamnă a bacalaureatului

Bugetarii vor îngroșa rândurile șomerilor suceveni. Aceasta este opinia directorului coordonator al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava, Ioan Cristian Șologon, care a declarat ieri, într-o întâlnire cu presa locală, că acest lucru se va întâmpla începând cu luna septembrie.

 

Șeful AJOFM reliefează că, până la această dată, cei mai mulți bugetari puși pe liber provin de la administrațiile publice locale. „Ne așteptăm la un val după 1 septembrie. Disponibilizările anunțate de Guvernul României își fac efectul de la această dată, până acum concedierile provenind din cadrul primăriilor și mai puțin de la instituții publice”, relevă Șologon, subliniind că luna viitoare vor fi înscriși ca șomeri și circa 700 de absolvenți ai sesiunii din toamnă a bacalaureatului.
La finele lunii trecute, rata șomajului în județul Suceava ajunsese la 5,83%. Aceasta este cu 0,25% mai mare decât în iunie și cu 2,1% în creștere față de luna similară a lui 2008. Numărul șomerilor înregistrați la sfârșitul lunii iulie era de 14.762 persoane, dintre care 8871 beneficiari de indemnizații de șomaj. La debutul lui august, în baza de date a AJOFM figurau 841 de absolvenți, 256 dintre aceștia primind și suport financiar, prin acordarea indemnizației de șomaj.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: