Parlamentarii PD-L vor lansa două inițiative legislative remarcabile

Președintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, că în urma unei întâlniri a conducerii organizației cu parlamentarii și aleșii locali ai PD-L, s-a stabilit susținerea mai multor proiecte legislative în următoarea sesiune parlamentară.

 

El a arătat că una dintre aceste inițiative legislative se referă la redevența pentru resursele naturale exploatate de pe raza localităților, astfel încât o parte din aceasta să rămână la bugetul localității.
Flutur a spus că propunerea este ca o treime din redevența plătită pentru exploatarea de gaze naturale, petrol, piatră sau lemn, dar și de alte resurse naturale să intre în bugetele locale.
Totodată, parlamentarii PD-L de Suceava vor susține și un proiect de lege privind dezvoltarea orașelor mici, care, în prezent, nu sunt eligibile pentru proiecte cu finanțare europeană, nici pentru dezvoltare urbană și nici pentru dezvoltare rurală. „Este nevoie de o lege prin care aceste orașe mici, care sunt ocolite de finanțare, să se poată dezvolta”, a spus Flutur, care a menționat că județul Suceava are cel mai mare număr de orașe mici.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: