Ministrul culturii e cam departe de Probota

Elevii din Probota vor fi nevoiți să înceapă noul an școlar în săli de clasă improvizate, în condițiile în care lucrările de construcție la noul sediu al școlii au fost sistate de Ministerul Culturii, după ce a fost ridicat deja un nivel din noua clădire.

 

Liderul PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, și-a exprimat, ieri, indignarea față de această situație, arătând că Ministerul Culturii a blocat construcția școlii pe motiv că este prea aproape de mănăstirea din localitate, deși noul local al unității școlare se ridică pe vechiul amplasament al școlii. „Vechiul local, care era o dărăpănătură, era în regulă, iar o școală nouă nu e în regulă”, a spus Mîrza.
Președintele PSD Suceava consideră că în acest caz este „o doză de birocrație extrem de mare” și solicită ministrului culturii, Theodor Paleologu, să vină la Probota pentru a vedea situația la fața locului.
Mănăstirea Probota, construită în 1530, este ctitorie a domnitorului Petru Rareș și face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: