Liberalii arboreni se reorganizează

Soarta a făcut, sau poate altcineva, ca viața Organizației PNL Arbore, după retragerea din activitate a lui Vasile Maxim, retragere dictată de vârsta sa foarte înaintată, să fie foarte zbuciumată, cu multe urcușuri și coborâșuri. Dar, după părerea mea, viața aici nu s-a stins cu totul, datorită unor membri de excepție, nu a celor care au căutat în această organizație numai privilegii.

 

Nu numai intervenția neavenită a unor șefi liberali din conducerile superioare, dar și meschinăria unor membri din interiorul ei, au făcut ca această organizație să-și piardă identitatea înainte de alegerile locale din 2004, să se reorganizeze și apoi să se autodesființeze în anul 2008.
Prin eforturile susținute ale domnilor Constantin Galan și Mihai Boiciuc din Organizația PNL Rădăuți, ajutați de Gheorghe Cîmpan și Vasile Pătrăuceanu din Arbore, organizația a fost pusă din nou „pe roate”. La adunarea generală desfășurată recent au participat chiar mai mulți liberali și simpatizanți ai PNL decât se estima.
Mi-a plăcut foarte mult, ca observator independent, că participanții la adunarea de alegeri au dat dovadă de multă combativitate, în aceeași măsură fiind preocupați de soarta organizației lor ca și de cea a localității.
Noua conducere a Organizației PNL Arbore, aleasă în mod democratic, este asigurată de Gheorghe Cîmpan, președinte, Gheorghe Buliga, vicepreședinte, și Vasile Pătrăuceanu, secretar trezorier.
Înainte și după adunare am stat de vorbă cu aproape toți participanții, individual sau în grupuri. Din aceste discuții, dar și din luările de cuvânt, am reținut câteva probleme importante, și anume: • este foarte multă birocrație, pentru înființarea unei societăți/asociații durează destul de mult finalizarea unui dosar; • subvenția pentru cota de lapte se dă cu o întârziere de 2-3 luni și chiar 4. Prețul laptelui este însă foarte mic; • unii agricultori au producții mari de cartofi, care depășesc necesarul pentru propria gospodărie și n-au unde-i valorifica. Primăvara aruncă la groapa de gunoi tone de cartofi. La fel pățesc și cu fructele; • deși prețul gazului metan este în scădere, cel al buteliilor se menține constant sau chiar crește; • DN 2 K Milișăuți – Iaslovăț – Arbore – Solca, în lungime de 18 km, este prost întreținut de ani de zile.
Constantin Galan a promis că toate doleanțele oamenilor vor fi aduse la cunoștința organelor superioare, care vor urmări și îndeplinirea lor. (Prof. GH. DOLINSKI)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: