La onomastică,

ÎPS Pimen Suceveanul cetățean de onoare al municipiului Suceava

Aleșii locali suceveni au aprobat, în ședința ordinară de joi, acordarea distincției de cetățean de onoare Înalt Preasfinției Sale Pimen Suceveanul. Decizia survine aniversării, zilele trecute, a împlinirii de către înaltul ierarh a frumoasei vârste de 80 de ani, joi, în calendarul ortodox fiind prăznuit, de asemenea, Sfântul cuvios Pimen.

 

Inițiatorul proiectului de hotărâre, primarul Ion Lungu, le-a spus aleșilor locali că, pe lângă activitatea spirituală desfășurată în ultimii 20 de ani în municipiul Suceava și Bucovina, ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, s-a implicat activ și în asistența socială, prin căminul de bătrâni din reședința de județ. De asemenea, între primărie și Arhiepiscopie funcționează, prin bisericile „Sfântul Andrei”, „Sfânta Vineri” și „Trei Ierarhi”, parteneriate de colaborare pe aceeași linie de protecție socială. Primarul Lungu a mai arătat că, în repetate rânduri, a avut consultări pe probleme de ordin civic cu Pimen Suceveanul, Înalt Preasfinția Sa „dând dovadă că le stăpânește foarte bine”. „Pentru tot ce a făcut pentru municipiul Suceava și Bucovina, pentru smerenia și demnitatea cu care poartă numele de Pimen Suceveanul, propun acordarea Înalt Preasfinției Sale titlul de cetățean de onoare al municipiului Suceava”, a precizat edilul-șef Ion Lungu. Înmânarea distincției va avea loc în cadru oficial, în una dintre următoarele ședințe ale Consiliului Local.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: