Gheorghe Flutur cere Comisiei Europene să elibereze sumele promise ca ajutor după inundațiile din iulie 2008

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a scris, ieri, Delegației Comisiei Europene de la București, solicitând organismului să facă diligențe de eliberare a sumelor promise județului Suceava pentru îndepărtarea urmărilor revărsărilor de ape de la sfârșitul lunii iulie a anului trecut. Șeful executivului județean spune că este nevoie de bani pentru repararea drumurilor afectate de calamități și că fondurile aprobate de structurile comunitare nu mai vin.

 

„Din păcate, întârzie venirea sumelor din Fondul de solidaritate de la Comisia europeană. Avem lucrări pe drumurile județene și nu mai putem aștepta”, subliniază Gheorghe Flutur, adăugând că, pentru repararea drumului județean Argel – Moldovița, va propune schimbarea destinației restului dintr-un credit de 50 de milioane de lei contractat de CJ în legislatura trecută, de la Unicredit. Este vorba despre circa 2,3 milioane de lei, drumul respectiv, distrus de puhoaie, reclamând urgente intervenții de reabilitare.
Reamintim că, la finele lui februarie, dl Flutur a cerut și a obținut, în Comisia de buget a Parlamentului European de la Bruxelles, activarea Fondului de solidaritate pentru județele din nordul și estul României afectate de calamitățile de la sfârșitul lui iulie 2008. Este vorba despre județele Maramureș, Suceava, Botoșani, Neamț și Bacău, suma aflată în discuție fiind de 11 milioane de euro. Aceasta după ce, în august 2008, șeful CJ s-a adresat în scris europarlamentarilor români, cărora le-a solicitat să susțină, la Parlamentul European, demersurile de deblocare a sprijinului financiar de urgență din Fon-dul comunitar „Solidaritatea”. Șeful administrației județene a făcut acest gest și în numele euroregiunii „Prutul de Sus”, Ucraina și Republica Moldova fiind, de asemenea, potopite de ape. O solicitare similară a fost înaintată și din partea Consiliului Regional de Dezvoltare Nord-Est, al cărui șef este tot suceveanul Gheorghe Flutur, vizată fiind și ajutorarea județelor inundate din Moldova de dincoace de Prut. Dl Flutur a avut, în acest sens, și o întâlnire cu Georgio Ficarelli, oficial în cadrul Delegației Comisiei Europene la București.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: