Situația de la Mironu, un butoi cu pulbere: jandarmi, mascați și ambulanță în fiecare zi

Pe 16.08.2009, în jurul orei 16.30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Valea Moldovei au fost sesizați prin „S.N.A.U. 112” că în satul Mironu a izbucnit un scandal de amploare între membrii a două familii, pe fondul unor conflicte preexistente, scandal care a degenerat în agresiuni fizice și distrugeri din partea ambelor părți implicate în incident, informează, prin intermediul unui comunicat, Biroul de presă al IPJ Suceava.

 

Despre ce a fost vorba, în fapt? Neînțelegeri între două familii, legate de vânzarea unei case, scandal „antamat” cu o zi înainte (15 august, după cum vă informam în ediția de ieri) și soldat cu internarea unui anume Maghiran T., de 48 de ani, localnic, în spital (plagă parietală dreapta, TCC, fractură braț stâng). Vânzoleala a continuat, însă, și în ziua următoare, ceea ce a determinat lucrătorii de la Postul de Poliție Valea Moldovei, luptători D.P.I.R. și o grupă de jandarmi din cadrul Detașamentului de Jandarmi Gura Humorului să intervină în forță, din nou.
„În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a stabilit că la 16 august, în jurul orei 16, conflictul dintre cele două familii a degenerat din nou, prin distrugerea imobilelor și amenințări reciproce, faptele culminând prin violențe fizice, în urma cărora Trandafir V. a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Gura Humorului, iar Florin V., Mierica Ț., Gheorghe D. și Viorel D. au fost transportați cu ambulanța la Spitalul Județean Suceava, toți primind îngrijiri medicale, fără a necesita internarea”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava, de ieri.
După aplanarea conflictului și restabilirea ordinii și liniștii publice în zonă, mai mulți membri ai familiilor implicate au fost conduși la sediul postului de poliție, unde s-a procedat la audierea lor, urmând a se întocmi dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere, amenințare, lovire sau alte violențe, violare de domiciliu și încăierare, ce se va soluționa procedural.
„Având în vedere că o parte din autori sunt dispăruți de la domiciliu și cei agresați vor reveni de la spital, iar în zonă persistă o stare tensionată între familiile sus-menționate, pe raza satului Mironu s-au luat măsuri de menținere a liniștii și ordinii publice și de prevenire a altor evenimente, împreună cu Detașamentul de Jandarmi Gura Humorului”, se arată în documentul Poliției județului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: